3 Октомври, 2024 10:57 416 9

Европейският парламент започва проверки на кандидатите за еврокомисари

  • белгия-
  • европейски парламент-
  • проверки-
  • еврокомисари

Процедурата за оценка на конфликт на интереси ще завърши до 18 октомври.

Европейският парламент започва проверки на кандидатите за еврокомисари - 1
Снимкa: Shutterstock

Европейският парламент обяви, че започва проверка за конфликт на интереси на предложените за нови еврокомисари. Проверката ще бъде извършена от парламентарната комисия по правни въпроси и трябва да завърши до 18 октомври, цитирано от БТА.

ЕП уточнява, че проверките ще се провеждат на закрити заседания, а резултатите ще бъдат оповестени, когато всички кандидати бъдат проверени. Заявленията на кандидатите относно техните интереси ще бъдат публикувани след края на проверката и преди началото на изслушванията в парламентарните комисии. Кандидатите са задължени да посочат дали имат конфликт на интереси във връзка с бъдещите си задължения в Европейската комисия.

Както съобщи БТА, снощи ЕП реши, че изслушванията на кандидатите ще се проведат в периода от 4 до 12 ноември.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    6 2 Отговор
    Куклите проверяват други Пудели на краварите! Хахаха
  • 2 Направо по един контролен трябва

    4 2 Отговор
    То е ясно.... а може и заровени до кръста и с камъни
  • 3 Подпорната стена

    7 0 Отговор
    Продава паспорти.
  • 4 Ти си

    3 0 Отговор
    Защитата на националните интереси води ли се от ЕП за конфликт на интереси ......
  • 5 въпрос

    6 0 Отговор
    Защо 67 годишната Урсула за втори път взе/ получи евро мандат???
    Толкова ли няма млади, кадърни, знаещи и можещи?

    Коментиран от #8

  • 6 Да се махат

    3 1 Отговор
    Вече не са необходими. Разбра се, че тези са някаква неизбираема администрация от калинки, които правят само глупости. Работят против народите на Европа. Вече и Джорджия Мелони, Орбан и в Германия Алтернативната партия го казват. Разпадане. Особено корумпето Урсула няма как да е управляваща на Европа. Всичко с този съюз се провали. Разпадане и друг начин на сътрудничество между независими, национални страни. Това е решението за Свободна и просперираща Европа!!! Нов СССР 2 не ни трябва. Този филм сме го гледали, ние от Източна Европа. Западналите не са още, за това го правят.
  • 7 Тези бг

    1 0 Отговор
    Гарантирам че са конпроментирани
  • 8 Няма как

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "въпрос":

    Нали Европа подражава всичко на фащ? Виж там какви са на власт? Само безумни старци или психопати, хилещи се на всичко. Еми крадливата и некадърна урсула подхожда много на тях. Иначе, ако поставят някой млад, умен и кадърен човек, то как той ще се разбира с отрепите "колеги" във фащ? Те трябва да са приблизително на едно умствено и морално ниво. Еми Боко и Пеевски? Също подхождат на тях...
  • 9 Мхм

    2 0 Отговор
    Наща е от най крадливите
Новини по държави: