9 Октомври, 2024 06:00 680 16

Харис: Чужди лидери могат да манипулират Тръмп с ласкателства, той се възхищава на диктатори

  • камала харис-
  • доналд тръмп-
  • владимир путин

Бившият президент и Владимир Путин разговаряли "до седем пъти" след края на първия мандат на републиканеца, твърди в новата си книга Боб Удуърд, журналист и член на редакционния съвет на The Washington Post

Харис: Чужди лидери могат да манипулират Тръмп с ласкателства, той се възхищава на диктатори - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Вицепрезидентът на САЩ и кандидат на демократите за най-високия държавен пост Камала Харис смята, че лидерите на други държави могат да манипулират републиканеца Доналд Тръмп, който е основният ѝ съперник в предизборната надпревара.

Това заяви тя по време на записа на The Late Show With Stephen Colbert, който ще бъде излъчен по канала CBS в следващите часове. Думите на Харис бяха цитирани от журналисти от нейната пресслужба.

„Чух за това днес", коментира тя твърденията за предполагаеми телефонни разговори между руския президент Владимир Путин и Тръмп, след като последният напусна поста през януари 2021 г. Тази версия е посочена в нова книга на Боб Удуърд, журналист и член на редакционния съвет на The Washington Post.

„Още по време на дебата казах, че Доналд Тръмп открито се възхищава на диктатори и авторитарни лидери. Той каза, че иска да бъде диктатор в първия ден, ако бъде преизбран за президент. Тези момчета го използват. Той се възхищава на така наречените силни лидери и се възползва от тях, защото го ласкаят или му предлагат услугите си“, твърди Харис.

"Върховният главнокомандващ на Съединените щати трябва да стои твърдо и да защитава принципите, на които държим. Трябва да подкрепим нашите съюзници. Трябва да укрепим нашите съществуващи съюзи, като НАТО“, смята вицепрезидентът на САЩ.

„Ако всичко, което чух за книгата на Боб Удуърд, е вярно, тогава ще знаете, че Доналд Тръмп тайно е изпратил тестове за Covid на Владимир Путин за негова лична употреба“, добави Харис, коментирайки съдържанието на книгата. "Питам всички присъстващи и всички зрители. Спомняте ли си какви бяха онези дни? Спомняте ли си колко хора имаше, които нямаха тестове и се опитаха да си ги направят?"

Според Удуърд Тръмп и Путин са общували до седем пъти след изтичането на пълномощията на 45-ия президент на САЩ. Директорът по комуникациите на кампанията на Тръмп обаче Стивън Чун по същество отрече тези данни. „Нито една от тези измислени истории на Боб Удуърд не е истина“, каза Чун в писмено изявление. Джейсън Милър, съветник на бившия президент, се изказа в същия дух. „Не чух Путин и Тръмп да говорят. Така че бих се противопоставил на такива изявления“, подчерта Милър. Директорът на националното разузнаване на САЩ Аврил Хейнс, според Удуърд, отказал да изясни дали е имало подобни обаждания или не. Белият дом отказа да коментира обвиненията на Удуърд.

През юли западни медии твърдяха, че Тръмп, който се кандидатира за президент на САЩ от Републиканската партия на предстоящите избори на 5 ноември, е водил диалог с руския лидер относно условията за постигане на мир в Украйна. Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков обаче каза, че Путин и Тръмп не водят диалог за Украйна.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Вашето Мнение

    4 14 Отговор
    Ако не си жинжи с няколко пола, розов фашага или обикновенно корумпе, ако не ти пука колко хора ще умрът за да запазиш властта си над тях значи си диктатор.
  • 4 Дълбоката държава

    20 13 Отговор
    И Барак Обама май много сгрешиха с избора на тази Камала. Той и Тръмп е малко луд на този дама за нищо не става.
  • 5 Артилерист

    15 14 Отговор
    Кавала има големи шансове да се превърне във втори Зеленски, ако спечели президентските избори в САЩ. Едва ли обаче ще може толкова дълго да чете бележките на сценаристите от дълбоката им държава, ако разреши на клоуна да използват далекобойни американски ракети по територията на Русия...

    Коментиран от #6

  • 6 Артилерист

    8 13 Отговор

    До коментар #5 от "Артилерист":

    Имах предвид Камала, а излязло Кавала.

    Коментиран от #8

  • 7 Може, а на тази

    12 12 Отговор
    Може да й повлияят други пациенти на психиатрията да не се хили на щяло и нещяло. С тия двамата кандидати сащ до никъде няма да стигнат.
  • 8 Ама то и

    10 15 Отговор

    До коментар #6 от "Артилерист":

    "Кавала" пасва идеално за това същество. То ще бъде поставено за "прези", независимо, кой какво ще избере. Целта е дя се направи "голяма вайна", огромен хаос за да се спасят сащ от огромния дълг. За това Кавала ще "спечели" и сащ/нато ще влезнат във война с Русия. Вероятно там ще се включат Китай, Северна Корея, Иран.
  • 9 Забелязал

    14 14 Отговор
    Лично аз не помня по-шашав и смешен президент на САЩ от Дончо... Направо се чудя с какъв акъл са тези които гласуваха за него. 🤔
  • 10 айде в юга

    5 2 Отговор
    да береш памук за друго не ставаш камало 🤪🐪🐫
  • 11 Факт

    2 1 Отговор
    При Камала няма какво да маниппулират!
  • 12 Тъпата харис

    8 1 Отговор
    Няма Как да бъде избрана, тръмп е по-малкото зло!
  • 13 ХАХАХА

    4 1 Отговор
    МЪРША ! ХАХАХА
  • 14 ОБЕКТИВНО

    4 1 Отговор
    Няколко дни преди експлозиите, които разрушиха двата руско-германски газопровода „Северен поток 1“ и „Северен поток 2“, положени на дъното на Балтийско море, военни кораби на ВМС на САЩ са били в района. Те са изключили транспондерите си и когато капитанът на пристанището в Кристиансьо е отишъл при тях, защото е предположил, че е имало инциденти, ВМС на САЩ го помолили да се върне незабавно.
    Това пише вестник Politiken, един от най-влиятелните вестници в Дания, като се позовава на изявлението на капитана на пристанището там, Джон Анкер Нилсен.
  • 15 МАЙСТОР ИНТРИГАНТ, КЛЮКАР

    4 0 Отговор
    ОООО, НА КАКВО НИВО СЕ ГОВОРИ НА ПРЕДИЗБОРНА НАДПРЕВАРА . ОТ ТОВА МОЖЕ ДА СИ НАПРАВИТЕ ЗАКЛЮЧЕНИЕ ЗА НИВОТО ПЪК НА КАНДИДАТКАТА. С ТАКОВА ДРЕБНОТЕМИЕ ,С МАХЛЕНСКО КЛЮКАРЕНЕ ,ПРАВИМ ИЗБОРИ.
    КЪДЕ СА ТЕМИТЕ ЗА ИКОНОМИКАТА ,ЗА УЖАСЯВАЩИТЕ ВОЙНИ , СНАБДЯВАНИ С ОРЪЖИЕ И СЪС СТОТИЦИ МИЛЯРДИ ОТ БЮДЖЕТА НА ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ ИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИ. ТРЪГНАЛА ДА КЛЮКАРИ ОТ ПРОЧЕТЕНО В НЯКАКВА КНИГА. И КАКВИ КНИГИ ЧЕТЕ САМО , ИЛИ ТОВА ПЪРВАТА Ѝ КНИГА.
  • 16 за любопитните :

    1 0 Отговор
    Всъщност , интервюто вече го има в нета и може да се гледа . Ако искате да видите женица изпаднала в истерия с нечленоразделен изговор , с накъсани , безмислени фрази и с некоординиран кикот по всяко време , на която и излиза пяна на устата от неистова злоба (когато говори за Тръмп) и жестикулираща като вятърна мелница - изгледайте го .