10 Октомври, 2024 05:00 1 030 12

Тръмп изпревари Харис с 1,2%, отказа нов диспут с кандидатката на демократите

  • доналд тръмп-
  • камала харис-
  • избори-
  • диспут

Допитването на бостънската компания "Актив вот" е направено между 3 и 8 октомври сред 1000 американски избиратели и има 3,1 процента на грешка

Тръмп изпревари Харис с 1,2%, отказа нов диспут с кандидатката на демократите - 1
Снимка: YouTube

Бостънската компания "Актив вот" (ActiVote) разпространи днес резултатите от социологическо проучване, според което бившият президент и кандидат на републиканците Доналд Тръмп изпреварва вицепрезидентката на САЩ и кандидат на демократите Камала Харис с 1,2 процента, предаде БТА.

Допитването е направено между 3 и 8 октомври сред 1000 американски избиратели и има 3,1 процента на грешка.

Според "Активот" Тръмп води сред избирателите в селските райони и предградията, а Харис - сред градските избиратели. Харис води сред по-младите избиратели (на възраст 18-49 г.), а Тръмп - сред по-възрастните избиратели (над 50 г.).

Харис води сред жените, докато Тръмп - сред мъжете.

И двамата получават по около 80% от тези, които са свързани (в 30 щата), или се предполага, че са свързани (в 20 щата) с тяхната партия, докато Харис има малка преднина сред независимите.

Тръмп води сред белите избиратели, докато Харис получава 73% от гласовете на чернокожите и значително мнозинство от 59% от гласовете на латиноамериканските избиратели, сочи допитването на "Актив вот".

Има само малки разлики между между двамата кандидати за президент в категориите относно доходите и образованието, където Харис има незначителна преднина сред американските избиратели с ниски доходи и тези с висше образование.

Тръмп води сред избирателите с най-високи доходи и тези с висше образование, сочат данните, оповестени на сайта на "Акти вот".

Междувременно той обяви, че няма да дебатира с Харис, часове след като "Фокс нюз" покани двамата претенденти за президентския пост на втори диспут на някоя от датите 24 или 27 октомври, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

"Няма да има повторна среща", написа Тръмп в своята социална мрежа "Трут сошъл". "Няма какво да се дебатира."

Републиканецът добави, че надпреварата за Белия дом е в пракалено напреднала фаза, за да се организира нов диспут.

Тръмп и Харис дебатираха един срещу друг за пръв и последен път на 10 септември. След това републиканецът обяви, че повече телевизионни диспути преди изборите на 5 ноември няма да има и отклони покана на Си Ен Ен за дебати на 23 октомври, която кандидатът на демократите прие.

От "Фокс" заявиха в съобщение, че втори диспут "би дал възможност на всеки един от кандидатите да изложи отново аргументите си на самия финал на кампанията".

Миналата седмица кандидатът за вицепрезидент на Харис и губернатор на Минесота Тим Уолз и кандидатът за вице на Тръмп и член на Сената на САЩ Джей Ди Ванс дебатираха в рамките на телевизионен дуел между двамата.

В края на юни Тримп взе участие в диспут с тогавашния кандидат на демократите и президент на САЩ Джо Байдън.

Байдън се оттегли от президентската надпревара по-малко от месец след катастрофалното си представяне в телевизионния дуел. След него Тръмп натрупа убедителна преднина в проучванията пред Байдън, но впоследствие, когато Харис се впусна в състезанието за Белия дом на мястото на Байдън, съревнованието отново стана оспорвано; според някои социологически изследвания тя дори има лека преднина.

На дебатите на 10 септември Харис постави Тръмп в отбранителна позиция чрез серия от атаки за пригодността му за поста, подкрепата му за ограниченията за абортите и големия брой съдебни дела срещу него, отбелязва Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 един

    6 11 Отговор
    Ха-ха,вчера прочетох една констатация за бай Доньо,"отвори ли си устата или яде или лъже"!
  • 2 Да,ама не!

    6 22 Отговор
    Тръмп крета с цели 7%зад Харис и се надява само на някакво чудо,както всеки индивид, изградил условни рефлекси,към светлината.

    Коментиран от #12

  • 3 Все ми е тая

    6 3 Отговор
    Иран да му мисли.
  • 4 Пешо от панелката

    13 4 Отговор
    Сигурен съм че преднината на Камала е съкрушителна в семействата с Родител 1 и Родител 2.
  • 5 Уса

    11 6 Отговор
    Тръмп е много пред Харис.Вие сороси и лгбт ще загубите
  • 6 Мдаааа..

    4 0 Отговор
    Нова компания. Нови избори! Един Зжендер и един изкукуригал старец!
  • 7 бай Дън

    2 0 Отговор
    Дал съм, Ви Камила !
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 рижия 🤡

    0 1 Отговор
    страхлив
  • 10 Ха ха

    0 1 Отговор
    Тръмп, така ще ги врътне рашистите, че ще се чудят от къде им е дошло. Америка е велика.
  • 11 Изпреварва я не с 1,2%

    1 0 Отговор
    а поне с 20%!!!!!

    Тези "кантар статистики" са за да могат по-безболезнено пак да откраднат изборите!
    Вече в някои щати забраняват със закон гласуването с лични карти! Което си е расизъм. Защото цветнокожите американски граждани били втора категория хора и нямали акъл да си извадят лични карти за да пътуват със самолет, да наемат хотел, да посещават доктор, да си вадят пенсионни карти или по-младите да купуват алкохол- където се изискват лични карти.
  • 12 Точно с 2%

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Да,ама не!":

    на кандидат-президентската номинация за Демократите. Което е 1% в национален мащаб! А сега за кандидат президент кой я е избирал?

    Явно без откардване на изборите пак, тая Велика Жена няма как да стане Президент.