11 Октомври, 2024 06:22 923 4

Реджеп Ердоган откри в Тирана най-голямата джамия на Балканите ВИДЕО

  • албания-
  • джамия-
  • реджеп ердоган

Турция е стратегически партньор на Албания и един от най-големите ѝ инвеститори, като допринася за развитието на инфраструктурата и други сектори

Реджеп Ердоган откри в Тирана най-голямата джамия на Балканите ВИДЕО - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Реджеп Тайип Ердоган откри най-голямата джамия на Балканите след среща с албанския си колега Байрам Бегай и министър-председателя Еди Рама в Тирана в четвъртък, като отново призова да се противопоставим на геноцида и военните престъпления на Израел в Газа, предаде dariknews.bg.

„Администрацията на Нетаняху за пореден път доказа, че няма намерение да установява мир в региона, като атакува Ливан“, заяви Ердоган и добави, че е морално задължение на всички да се изправят срещу това, което той нарече „израелски държавен тероризъм“.

Голямата джамия в Тирана, известна още като джамията „Намазга“, е една от най-големите на Балканите.

Турция е стратегически партньор на Албания и един от най-големите ѝ инвеститори, като допринася за развитието на инфраструктурата и други сектори.

Изграждането на новата джамия започна през 2015 г. с около 30 млн. евро (34 млн. долара) от Президентството по религиозните въпроси (Diyanet).

В допълнение към четирите минарета джамията „Намазга“ има централен купол с височина 30 метра и капацитет за 8000 души. Тя се намира на парцел с площ 10 000 кв. м в близост до албанския парламент, а на първия етаж е разположен културен център. Капацитетът му позволява да се молят 10 000 души.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    13 8 Отговор
    Джамия и пари ви даваме, въпреки, че и ние вече нямаме, но чрез тази джамия ще ви промиване мозъците, а това е безценно....за сега де

    Коментиран от #3

  • 2 Османски българин

    7 5 Отговор
    Слава на Ердоĝан. Амин
  • 3 Само питам

    8 2 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    А помниш ли когато заедно с кремълският психопат откриваха в Москва най-голямата джамия в Европа. И докато в Албания мюсюлманите са около 1 300 000, то само в Москва са 4 милиона а в цяла Русия надхвърлят 30 милиона.
  • 4 и ко? о ко?

    3 0 Отговор
    Путя не се ли разсърди че го птопуснаха този път?
Новини по държави: