13 Октомври, 2024 04:34 381 0

Франция разследва афганистанец по обвинения в тероризъм

  • франция-
  • афганистанец-
  • прокуратура-
  • тероризъм-
  • обвинения

22-годишният заподозрян е сред трима души, за които властите разкриха по-рано тази седмица, че са задържани в района на Тулуза

Франция разследва афганистанец по обвинения в тероризъм - 1
Снимка: Shutterstock

Френската антитерористична прокуратура съобщи, че афганистански гражданин е разследван по обвинения в тероризъм по подозрение за заговор за нападение, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

22-годишният заподозрян е сред трима души, за които властите разкриха по-рано тази седмица, че са задържани в района на Тулуза. Другите двама впоследствие бяха освободени от ареста.

Властите казаха, че разследване, започнало на 27 септември, е разкрило предполагаем "план за съпроводени с насилие действия срещу хора на футболен стадион или в търговски център", за който се твърди, че е свързан с афганистанския заподозрян.

Разследващите казаха, че са открили доказателства, които свързвали лицето с „радикализация“ и „следване на идеологията на „Ислямска държава“.

По-късно Франс прес съобщи, че един от афганистанците, задържани по подозрение за намерения, свързани с насилие, е бил свързан с друг афганистанец, задържан в САЩ по подозрение за план да извърши атентат в деня на президентските избори.

27-годишен афганистанец, живеещ в Оклахома, беше задържан в сряда по подозрения, че е планирал да извърши атентат в деня на изборите от името на Ислямска държава, припомня агенцията.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: