14 Октомври, 2024 04:57 1 161 10

Задържаха въоръжен мъж до предизборен митинг на Доналд Тръмп в Калифорния ВИДЕО

  • доналд тръмп-
  • арест-
  • задържан-
  • оръжие

Той бил с пушка, зареден пистолет, боеприпаси и няколко фалшиви паспорта в автомобила си

Задържаха въоръжен мъж до предизборен митинг на Доналд Тръмп в Калифорния ВИДЕО - 1
Снимка: YouTube

Мъж от Невада с пушка, зареден пистолет, боеприпаси и няколко фалшиви паспорта в автомобила си е бил арестуван на контролен пункт близо до митинг на кандидатат за президент на САЩ от Републиканската партия Доналд Тръмп в събота вечерта в пустинята в Южна Калифорния, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА, позовавайки се на властите.

Мъжът е бил освободен същия ден под гаранция от 5000 долара.

Заподозреният, 49-годишен жител на Лас Вегас, е карал нерегистриран черен високопроходим автомобил със самоделна регистрационна табела, който е бил спрян от местните сили на реда, охраняващи митинг на Тръмп в Коачела, източно от Лос Анджелис, заяви на пресконференция шерифът на окръг Ривърсайд Чад Бианко.

Бианко каза, че според него отделът му е предотвратил опит за убийство, макар да призна, че това е предположение. Федерален служител каза вчера, че се води федерално разследване, предаде Ройтерс.

"Това, което знаем, е, че той се е появил с няколко паспорта с различни имена, нерегистриран автомобил с фалшиви регистрационни номера и със заредени огнестрелни оръжия", каза шерифът на пресконференция вчера следобед и добави: "Наистина смятам, че предотвратихме още един опит за убийство".

Мъжът, идентифициран като Вем Милър, е бил задържан без инцидент, съобщават от офиса на шерифа. По това време Тръмп все още не е бил на сцената.

Данните от затвора показват, че Милър е бил освободен под гаранция, след като му е било повдигнато обвинение в притежание на заредено огнестрелно оръжие и пълнител с голям капацитет - и двете смятани за дребно престъпление.

"Инцидентът не се отрази на безопасността на бившия президент Тръмп или на участниците в събитието“, се казва в съобщение от шерифската служба.

Прокуратурата в Лос Анджелис също заяви на уебсайта си вчера, че Тръмп не е бил в опасност. Тя се позова на Сикрет сървис. В изявлението от офиса на шерифа се отбелязва, че макар да не е извършен федерален арест, разследването продължава.

Тръмп оцеля на косъм при опит за убийство през юли, когато куршум на стрелец улучи ухото му на предизборен митинг в Бътлър, щата Пенсилвания. През септември друг мъж беше обвинен в опит за убийство на Тръмп, след като агенти на Сикрет сървис го откриха да се крие с пушка близо до голф игрището на Тръмп в Палм Бийч. Той не се признава за виновен. Тези опити повдигнаха въпроси относно планирането и реакцията на Сикрет сървис в областта на сигурността.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 българина

    11 2 Отговор
    демократите са убийци, всичките

    Коментиран от #8

  • 2 Значи,

    15 1 Отговор
    Със заредени оръжиЯ, с фалшиви номера и няколко фалшиви паспорта и …. Го пуснали под гаранция?!?
    Ама, тоя хич не е техен човек, на службите, де, дето се опитват да убият Тръмп.
  • 3 Ха ха ха

    4 3 Отговор
    Човека просто си ходи на лов в пустинята в Южна Калифорния с високопроходим автомобил и е с пушка, зареден пистолет и боеприпаси, точно защото е от МАГА и е подръжник на Тръмп, ама охранителите веднага решили че са предотвратили опит за убийство...??!
  • 4 След като се зарече

    3 1 Отговор
    да спре войната в Украйна и да разори ВПК,то ест да му забрани да произвежда оръжия,да срине имича на САЩ,като гарант по будапещенския меморандум,да направи на пух и прах дълг от 35 трилиона,да фалира държавата,да обезцени долара и да го замени с биткоина,то и на планктона му стана ясно,какво точно предстои да се случи с лакирания фазан.Ммм даааа.Лошото е,че така се цапа историята на най-могъщата демокрация и военн сил в света,но когато се изчерпат всички цивилизовани възможности да вразумиш неразумния,идва ред на .......
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 На следващия митинг

    4 0 Отговор
    На следващия митинг ще хванат четирима ирански нинджи, водени от руски парапсихолог. Добре, че Илон Мъск е извън кръга на заподозрените. Можеше да отвлече Тръмп със Старлайнера.
  • 7 Тоя го бавят

    4 0 Отговор
    И ше го елиминират броени дни преди изборите така че да няма избори и да се отложат
  • 8 Пояснение

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "българина":

    Те затова са демо(н)крати, не демократи. Разбира се в България и целия ЕС имаме Демо(н)крация
  • 9 дядото

    2 0 Отговор
    тези случаи на опити тръмп да бъде отстранен физически от надпреварата за президент са нагледен пример за т.н. американска демокрация.
  • 10 Няма

    2 0 Отговор
    Няма да мирясат, до като не го свитнат бай Тръмпи. Не иска войни, а американските милиардери в оръжейния сектор, искат да си продават оръжията. Не им е удобен.