Last news in Fakti

5 Май, 2014 12:24 1 554 7

НАТО започва мащабни военни учения в Естония

  • нато-
  • естония-
  • учения

В тях ще вземат участие близо 6000 военни

НАТО започва мащабни военни учения в Естония - 1
Снимка: БТА/AP

От днес започват мащабни военни учения на НАТО в Естония, съобщава РИА Новости.

Ученията са известни под кодовото название „Пролетна буря“, като ще се проведат между 5-ти и 23-ти май. В тях ще вземат участие 6000 военни от Северноатлантическия съюз.

В учението ще участват  британски военни от пехотната  рота от полка на херцога на Ланкастър, пехотна  рота от Латвия, рота от 173-та въздушнодесантна бригада от армията на САЩ, както и разузнавачи от естонската армия.

Полша ще изпрати подразделение на противовъздушната отбрана с ракетни комплекси, която ще трябва да осигури защитата на военна база край Талин и прилежащото въздушно пространство. Противовъздушната отбрана ще бъде подсигурена и от белгийска зенитно-ракетна бригада. Първи участие в ученията ще вземат група специалисти по киберотбрана от Франция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Монго

    7 0 Отговор
    Показваме зъби, а ще хапем ли...
  • 2 nakata88bg .

    8 0 Отговор
    поредна провокация

    Коментиран от #3

  • 3 Монго

    8 0 Отговор

    До коментар #2 от "nakata88bg .":

    Според САЩ това е защита на "демократичните ценности", провокация, пак според тях е, че Русия не озаптява проруско настроените в Украйна и заслужава санкции...
  • 4 galaxy

    7 1 Отговор
    Путин ще ги постави всички на мястото си!!!

    Коментиран от #5

  • 5 мечока

    0 12 Отговор

    До коментар #4 от "galaxy":

    Аз пък се обзалагам че Путин нема и да гъкне къде че ми сравняваш руското въоръжение с най-модернит натовска техника. 2ро - джуджето не представлява руският интерес - Русия няма да спечели нищо от тази ситуация !

    Коментиран от #6, #7

  • 6 Монго

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "мечока":

    Мечо пух е казал: " Колкото повече, толкова повече". В твоя случай "перифразирането"е: "колкото повече говориш, толкова повече глупости казваш..."
    П.П. Дори няма нужда да се обосновавам...
  • 7 galaxy

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "мечока":

    Мечок, Путин е класи над всички управляващи в света в днешно време. А , руското въоръжение не е никак за подценяване. Да се молят американците, за да не се налага да им го покажат .Путин е великан!!! Той е надеждата на света за по-добър и свободен живот без "демокрация". Тези държави които не приеха "демокрацията" по желание, като Ирак, Афганистан, Либия, Египет, Сирия, сега и Украйна си редуцираха населението, а тези страни, като нас - Българската "демокрация", които се дадоха без бой , ни беше разрушена икономиката и сега робуваме на МВФ и СБ.
Новини по държави: