30 Май, 2014 09:02 533 0

Тежки сражения в Бенгази

  • либия-
  • халифа хафтар

Три години след свалянето от власт на Муамар Кадафи несигурността продължава да властва в Либия

Либийските сили, лоялни на бившия генерал от армията на Муамар Кадафи – Халифа Хафтар, са атакували бази на проправителствените ислямистки милици в източния град Бенгази, съобщи арабската редакция на Би Би Си.

Свидетели съобщават, че самолети са бомбардирали позиции на Бригадите 17 февруари, които са основната въоръжена групировка в района.

Генерал Халифа Хафтар, който беше началник на Генералния щаб на армията при управлението на Муамар Кадафи, предприе въоръжени удари срещу Бенгази и Триполи.

Той обвинява правителството в подкрепа на тероризма, което властите отричат. Централното правителство обвини генерала в опит да извърши въоръжен преврат. В частни разговори, пожелали анонимност висши политици заявяват, че подкрепят действията на Халифа Хафтар.

Три години след свалянето от власт на Муамар Кадафи несигурността продължава да властва в Либия. Политици и религиозни лидери не могат да достигнат съгласие за бъдещето на страната. По тази причина ежедневие са убийствата, бомбените атентати и отвличанията. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА