Last news in Fakti

8 Юни, 2014 12:06 798 0

Груевски отново ще е премиер на Македония

  • македония-
  • никола груевски-
  • правителство-
  • премиер

Той представи предложение за състав на правителство

Груевски отново ще е премиер на Македония - 1
Снимка Архив АП

Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски обяви, че партията му и Демократическия съюз за интеграция /ДСИ/ на Али Ахмети са постигнали съгласие за бъдещия състав на новото македонско правителство, съобщава македонската телевизия „Алфа“.

В новия кабинет, който ще бъде ръководен отново от Груевски, най-голямата промяна е в министерството на отбраната и на образованието.

Досегашният посланик на Македония в САЩ и ръководител на екипа за преговорите с Гърция Зоран Йолевски е новият министър на отбраната.

Зоран Ставревски запазва поста на вицепремиер и министър на финансите, Никола Попоски ще ръководи и в бъдеще министерството на външните работи. Гордана Янкуловска остава министър на вътрешните работи.

Абдулаким Адеми поема министерството на образованието. Аднан Яшари е новият министър на правосъдието. Беким Незири заема поста министър на икономиката, Михаил Цветков на земеделието, Диме Спасов на труда и социалната политика, Никола Тодоров на здравеопазването.

Тази седмица се очаква Груевски да представи в Народното събрание новия състав на кабинета. Депутатите имат 15-дневен срок за одобрение на състава на правителството.

След предсрочните парламентарни избори на 27-ми април ВМРО-ДПМНЕ и ДСИ се договориха отново да сформират коалиционен кабинет. Партията на Груевски има 61 депутати, а ДСИ 19 в 123-местния македонски парламент. Депутатите от опозиционния Социалдемократически съюз /СДСМ/ върнаха мандатите и обявиха бойкот на новия парламент.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: