Last news in Fakti

22 Юни, 2014 18:07 1 765 9

Трима украински президенти писаха на Путин да спре агресията

  • владимир путин-
  • леонид кравчук-
  • леонид кучма-
  • виктор юшченко-
  • трима президенти-
  • украйна-
  • русия

Руският държавен глава също се обяви за диалог с участие на всички страни в конфликта

Трима украински президенти писаха на Путин да спре агресията - 1
Леонид Кучма, Виктор Юшченко и Леонид Кравчук (от дясно на ляво). Снимка: Ирина Ванникова

Трима бивши президенти на Украйна - Леонид Кравчук, Леонид Кучма и Виктор Юшченко, се обърнаха към руския държавен глава Владимир Путин с открито писмо, в което призовават да спре агресията и да започне процес на преговори между двете държави, съобщи „Интерфакс“.

„Украйна е готова за преговори“, заяви пред журналисти Леонид Кравчук, след като положи цветя на гроба на Незнайния воин в Киев, тъй като днес, 22 юни, е годишнина от  нападението на фашистка Германия над СССР през 1941 г.

Кравчук подчерта, че сега е особено важно да се реализира мирният план на украинския президент Петро Порошенко за нормализиране на ситуацията в страната. „Молим Путин да се вслуша, да се спре и да не се намесва в нашите вътрешни работи“, отбеляза още той.

Според Леонид Кучма подкрепата за новия президент в момента е най-важната задача. „Днес, според мен, главният въпрос, който стои пред Украйна, е да бъде или да не бъде“, коментира той. По думите му, без усилията и на Путин никакви мирни предложения от украинска страна не биха могли да бъдат реализирани.

Виктор Юшченко посочи, че срещу Украйна се води необявена война и е решаващо да има солидарност с лидера на страната в усилията му за възстановяване на мира.

След като поднесе своите цветя на могилата на Незнайния воин до стените на Кремъл, руският президент Владимир Путин също призова за диалог и компромис в Източна Украйна. Важно е на базата на на обявеното едностранно примирие от властите в страната да възникне диалог между всички страни в конфликта, изтъкна той.

Обявеното от Порошенко временно примирие нееднократно бе нарушавано в рамките на първото денонощие като двете страни – армията и сепаратистите, взаимно се обвиняват за това.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    5 0 Отговор
    Съгласен съм, крайно време Русия да се намеси и сложи край на безумието.Още повече че имат повод след обстрела с мини които попадат в два руски гранични пункта. Какво напрвиха Израел и Турция когато им обстрелват територията , нанасят превантивни удари.
    Що се отнася до намеса във вътрешните работи първо да си платят дълговете към Русия и да си вземат управлението от американците като свалят марионетките. Иначе ми е жал за народа. Бежанците от цяла Украйна в Русия са вече над 400 000 души.
  • 2 Реалист

    7 0 Отговор
    В потвърждение - ТЕЛЬ-АВИВ, 23 июня. /ИТАР-ТАСС/. Израиль нанес авиаудары по сирийским военным объектам на Голанских высотах близ израильской границы. Об этом сообщила газета "Гаарец".
    Авиаудар был нанесен в ответ на подрыв автомобиля на Голанских высотах в воскресенье. По предварительным данным, машина принадлежала гражданскому подрядчику израильской армии, который был нанят для ремонта пограничных укреплений. В результате инцидента погиб израильский подросток, еще два человека получили ранения.
    Сообщается, что израильские ВВС поразили девять целей.
    Ранее в ответ на подрыв автомобиля Израиль ответил артиллерийским и танковым огнем по сирийским позициям.
  • 3 nakata88bg .

    6 0 Отговор
    важно е да се реализира "мирния план" на порошенко - а какво представлява "мирния му план"?! в това "сепаратистите" (поредна дума, която е непозната за редакцията, съдейки по това как я използват) да се прададат на фашисти! е, познайте, дали "сепаратистите" ще се съгласят да се оставят в ръцете на фашисти, които стрелят дори по правителствената украинска армия?
  • 4 Десислава Димитрова

    1 12 Отговор
    нака,мирния план към момента е само спиране на огъня.демек ние не стреляме ,но не стреляйте и вие.после могат да влезат наблюдатели между враждуващите ,а след това евентуално и преговори.кви фашисти кви пет лева?интересното е, че украинците преговарят с русия за спирането на огъня:)!руснаците обаче хуманно мълчат,оплаквайки взетите от тях милиони заложници в окупираните градове.уж искаха коридори и възможност да изязат мирните жители от бойните действия ,но сега като дойде време за конкретни действия,хуманно мълчат,оставяйки ехото на такива като вас да оправдават ходовете им с лъжливи заплахи на хитлеристи .мира никога не бил добър съюзник на тоталитарната държава ,а русия е такава.на нея и трябват фашисти,трябва и враг за да оправдае недоимъка, липсата на свобода ,ограбването на народа и диктатурата.през комунизма с врага ни обясняваха що няма ток или защо са ни празни магазините и сме с купони в мирно време.

    Коментиран от #7, #8

  • 5 коко

    0 14 Отговор
    Путин е Пут*а

    Коментиран от #6

  • 6 Монго

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "коко":

    Най-добре ще е да го "осветлиш лично" за социалния му статус...
  • 7 Монго

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Десислава Димитрова":

    Ох, добре, че си имаме един "гениален" анализатор, който да ни отвори очите. Какво щяхме да правиме без него, "мъка" ми е, като си го помисля...
  • 8 nakata88bg .

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Десислава Димитрова":

    а как според теб се наричат воени формирования изповядващи "една страна - един народ" и използват фашистка символика? дори германския парламент ги призна за фашисти. а "мирния план на порошенко" - явно дори не си го чел

    Коментиран от #9

  • 9 Десислава Димитрова

    0 7 Отговор

    До коментар #8 от "nakata88bg .":

    военните формирования се наричат украинска армия ,която не напада жилищни райони и губи всекидневно хора заради това.може да провериш как е действала хитлеровата армия в тези райони 1941 и да си направиш паралел.плана на порошенко ,наистина не съм го чел ,но щом зад него застава меркел и европа съм сигурен че не е нациски.както съм сигурен че путинова русия е тоталитарна държава контролирана и манипулирана от кгб/фсб за което има неуспорими доказателства и именно тази държава е причина за напрежението в украйна.щото путин добре знае че след украинците следващите дето ще искат европа са самите руснаци.
Новини по държави: