Last news in Fakti

30 Юни, 2014 12:02 1 618 1

Откриха 30 трупа на бежанци в корабче край Сицилия

  • сицилия-
  • тела-
  • откриха-
  • мъртви-
  • северна африка

За пръв път италианските спасители откриват такъв голям брой мъртви в плавателен съд

Италианската брегова охрана откри близо 30 мъртви тела на борда на риболовен съд с имигранти от Северна Африка в морето близо до Сицилия, съобщи агенция АНСА.

По предварителни данни причини за гибелта на бежанците е задушаване и/или удавяне. На борда на лодката имало 566 души, включително две бременни жени. Днес в пристанището на Рагуза се очаква да акостира и друг съд с над 350 имигранти. Пристанище Таранто очаква над 1100 пристигащи за търсене на убежище. И това са само някои от идващите към Италия имигрантски множества.

Италианските спасители непрекъснато намират трупове на нелегални имигранти, но за пръв път те са толкова голям брой. Те са били струпани в пространството на носа на лодката. В момента съдът е взет на буксир и вероятно скоро ще бъде доставена в пристанището Поцало на югоизточното крайбрежие на Сицилия.

Само за последния уикенд италианската брегова охрана спаси над 1600 северноафриканци, а от началото на годината броят на бежанците на Ботуша надвишава 60 000. Неотдавна вътрешният министър Анджелино Алфано призова властите на  Евросъюза да организират обща операция за спасяване на бежанците, които най-често се насочват към Италия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Симеон Тасев

    0 1 Отговор
Новини по държави: