Пропускането на закуската е свързано с повишен риск от смърт от сърдечно-съдови заболявания. Това сочи проучване, публикувано в Journal of American College of Cardiology, цитирано от РИА Новости.
Специалистите са анализирали Национално изследване на здравеопазването и храненето, в което са участвали повече от 6 500 американци на възраст от 40 до 75 години. Оказва се, че хората, които дълго време умишлено пропускат закуската, често се сблъскват със затлъстяване, повишен холестерол и кръвно налягане, както и диабет тип 2 и метаболитен синдром. Тези фактори от своя страна влияят върху развитието на сърдечно-съдови заболявания.
Изследователите обаче отбелязват, че са взели предвид самия акт на хранене сутрин, а не състава на закуската.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Този коментар е премахнат от модератор.
2 Рон Джереми
09:32 03.06.2020
3 Дикме
Коментиран от #10
09:36 03.06.2020
4 инж технолог по хранене
09:53 03.06.2020
5 Този коментар е премахнат от модератор.
6 Рошко
Коментиран от #13
10:04 03.06.2020
7 Този коментар е премахнат от модератор.
8 Този коментар е премахнат от модератор.
9 Ироничен
11:38 03.06.2020
10 Да бе
До коментар #3 от "Дикме":
Чел си..... Като ти гледам правописа, май не си чел много. Не се научихте как се употребява "Й". Защото не си само ти!12:08 03.06.2020
11 Гост
12:14 03.06.2020
12 ПЕНКО
15:37 03.06.2020
13 balgain
До коментар #6 от "Рошко":
Приятно ти пътуване.16:27 03.06.2020