21 Юли, 2020 12:45 1 986 3

Китай изисква отрицателен тест за Covid-19 от пристигащите по въздух

  • китай-
  • коронавирус-
  • covid-19-
  • тест-
  • ограничение

PCR тестът трябва да бъде направен в рамките на пет дни преди пътуването

Пътниците на полети до Китай трябва да предоставят отрицателни резултати от тестовете за Covid-19 преди да се качат на борда, тъй като правителството иска допълнително да намали риска от внесени случаи на заразата на фона на засилените международни пътувания, съобщи китайският авиационен регулатор във вторник. Това предаде Reuters. 

PCR тестът трябва да бъде направен в рамките на пет дни преди пътуването, съобщи на своя уебсайт Китайската администрация за гражданска авиация (CAAC). Освен това, той трябва да бъде проведен в съоръжения, определени или признати от китайските посолства, се казва още в съобщението.

Това ограничение на китайските власти идва в момент, в който страните се борят с тестовия капацитет. В някои части на САЩ получаването на резултатите от тестовете може да отнеме до две седмици, докато в някои други страни PCR тестовете са запазени за хора, които са били в близък контакт със заразени с Covid-19 или имат симптоми на болестта.

През изминалия месец CAAC позволи на повече чуждестранни авиокомпании да възобновят услугите си в Китай и да добавят полети до страната, докато икономиката се възстановява. Немската Lufthansa в петък заяви, че ще удвои броя на полетите си до и от континентален Китай през следващите седмици, а Air France съобщи, че е получил одобрение за добавяне на още полети до Народната република.
 


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мечо

    0 0 Отговор
    аз зная откаде се копуват отрицателни директно няма нужда да се тестваш да даваш пари които нямаш
  • 2 Антимилиционер

    0 0 Отговор
    И Китай отряза мангърите.
  • 3 Нагли

    0 0 Отговор
    А ние да поискаме да ни го платят!