Това установили южнокорейски изследователи, след като решили да ферментират зелен чай и да проучат възможните преимущества от съчетаването на този суперпродукт с традиционните процеси, използвани за приготвяне на здравословна храна.
Предишни изследвания вече потвърдиха благотворното влияние на зеления чай върху метаболизма. Тази популярна напитка регулира липидната обмяна, което помага да се облекчи нарушената обмяна на веществата.
От друга страна, ферментиралите хранителни продукти облекчават здравето, модулирайки имунния отговор и енергийната обмяна.
За да засилят преимуществата му, изследователите ферментирали зелен чай, а след това обработили култивирани мастни клетки с екстракт, получен от него.
И открили, че ферментиралият екстракт от зеленото дърво (FGT) наистина влияе благотворно на метаболизма на липидите и че това е новата функционална храна, която може да се използва за контрол на затлъстяването и липидната обмяна.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Дельо Хайдутин
12:23 26.10.2020
2 Този коментар е премахнат от модератор.
3 НАДЪРВЕН
До коментар #2 от "НАДЪРВЕН":
„Трябваше ли да свършваш в гърлото ми?” - попита Венчето, усмихна се и се облиза доволно.12:26 26.10.2020
4 Този коментар е премахнат от модератор.
5 Този коментар е премахнат от модератор.
6 Killer
13:56 26.10.2020
7 ким чи
18:26 26.10.2020