18 Март, 2021 22:30 6 886 12

Лекар каза как да се храним за бърз метаболизъм

  • храна-
  • здравословно хранене-
  • метаболизъм-
  • полезно-
  • лекар-
  • бърз метаболизъм

Човек трябва да се съобразява с географските ширини, на които е роден, казва д-р Митко Ригов

Лекар каза как да се храним за бърз метаболизъм - 1
Снимка: Shutterstock

Метаболизмът може да се ускори с различни подходи - движение, консумация на месо и риба, често хранене по малко, прием на тонизиращи напитки, на напитки и храни, които стимулират перисталтиката (баластни вещества), люти храни, хранителни добавки, зелен чай и кафе.

Джинджифилът малко е нарочен, като всяка "модерна" храна, но, разбира се, има своето място и същевременно не трябва да се пренебрегва. Не трябва да се придават чак такива суперкачества на храните. Човек трябва да се съобразява с географските ширини, на които е роден, казва д-р Митко Ригов.

Според някои изследвания хлябът с квас се предпочита пред хляб с мая, защото маята оказва неблагоприятно въздействие върху имунната система. Такова неблагоприятно въздействие имат и глутенът, както и кравето прясно мляко.

Квасеният хляб е по-близък до нашето тяло. Маята е силен антиген и може да предизвика силна реакция от страна на имунната система с неблагоприятен за тялото ефект. "Не трябва да се консумира ежедневно хляб, особено ако е бял, въпреки че той дава плътност на храната. Той не набавя нищо на тялото, а само "празни калории", даже напротив, за да се усвои и преработи - изисква от тялото да използва важни биологично активни вещества, които са необходими за неговата жизнена дейност", допълва докторът.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хахаха

    9 6 Отговор
    Забравете всичко каквото знаете, този доктор е разковничето. Хвала тебе докторе.

    Коментиран от #6

  • 2 Кочо

    22 8 Отговор
    Хляб не може, мляко не може! Само люти чушки може и простотии!
  • 3 Behemoth

    18 2 Отговор
    Никой не е по голям от хляба ...днес е премодулирана- никой не е по голям от пишлешките гърди..........Абе ща видите вие един метаболизъм ....ще дойде време да се избивате за коматче хляб......

    Коментиран от #9

  • 4 Киноцентъра

    14 1 Отговор
    Григор Вачков казваше: - Най обичам топъл хляб и да е- ба
  • 5 Луд

    12 1 Отговор
    На 36 години съм и съм адски натрениран.82 кг 120 кг 10 пъти от лег. 50 кофички след лежанката.35 начинания на лост и 40 правя по някога.Клековете ги правя с малко кг но много повторения 50кг 100 повторения.Бягане 1 км -3,20 мин.2км -7:15; 4 км-15:25;10км-42 до 45 мин.Крос фит комплекси правя също.Има много хора които имат повече сила от мен ,но нямат никаква издържливост.Има и такива който са много издържливи ,но са слаби и нямат сила.Това за мен е идеалното съотношение.Тази форма я поддържам 16-17 години без падове и без прием на каквито и да било добавки.И така след като се похвалих искам да ви кажа ,че честите хранения и по-малко са глупост.3 хранения и между тях нищо друго.Без солетки ,фъстъци и т.н.Това е най-правилното.Когато сте правили силова тренировка ядете повече ,когато сте бягали то и без това не ви се яде.Хляб и мляко ям всеки ден и се чувствам перфектно.Не знам защо отричат хляба.Движение ,ако има и не преяждаш ,няма проблем да ядеш всичко.

    Коментиран от #8

  • 6 ГрУЮ

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Хахаха":

    А дали го знаят?
  • 7 Свинаря

    2 2 Отговор
    Какво е метаболизъм...?!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Петопъчков

    2 3 Отговор

    До коментар #3 от "Behemoth":

    Ти забрави ли опашките за хляб при Виденов И това сме го минали
  • 10 мЯрки

    2 2 Отговор
    Хранете се с маска.
  • 11 Луд

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "Наистина си луд":

    Е луд съм.Това съкращение което си написал не знам какво е ,но сигурно е на някое здравно заведение.И какво общо има дали съм луд с това което пише в статията и това което пиша аз по темата.Темата е за физическо развитие и отслабване, а не за психическо здраве.
  • 12 Щукар

    4 2 Отговор
    И за какво ни е този бърз метаболизъм? Да акаме и пикаем по-често ли? Имам приятел,който е със забавен метаболизъм и си е мольто бене-много добре. Бавно яде,бавно взима решения,бавно пие еста чашка кафе с мляко,бавно се облича и т.н.,все е бавен. Чакаме го с часове да се настрои за нещо. Но иначе си е пич. Бързо си настрои сетивата,когато покрай нас мина една колоездачка с много симпатично дупе в клинче.