5 Юли, 2021 17:46 1 510 12

Китай е на първо място в света по разработка на ваксини срещу COVID-19

  • ваксини-
  • първо място-
  • разработка-
  • щам делта-
  • джун наншан

Девет от тези 71 ваксини вече се използват, а две от тях получиха одобрението на СЗО за спешна употреба

Китай е на първо място в света по разработка на ваксини срещу COVID-19 - 1
Снимка: Shutterstock

Китай проучва и разработва 71 ваксини срещу COVID-19, които са ефективни и срещу щама Делта, което нарежда страната на първо място в света, заяви китайският епидемиолог Джун Наншан през уикенда.

Ако бъдат одобрени, те ще задоволят нуждите не само на страната, но и на други държави. В същото време те предоставят възможност на Китай да проучи нови технологии за разработката на ваксини, което ще бъде от полза при бъдещи инфекциозни заболявания, уверени са експертите.

Девет от тези 71 ваксини вече се използват, а две от тях получиха одобрението на Световната здравна организация за спешна употреба, каза Джун Наншан на церемонията по дипломирането в Шанхайския технически университет в събота.

Китайските инактивирани ваксини са ефективни в намаляването степента на инфекция и тежките симптоми, както и срещу щама Делта, отбеляза той.

Джун Наншан сподели и опита на Гуанджоу в справянето с неотдавнашната вълна от случаи на заразени, която продължи повече от 20 дни. „Ако Гуанджоу не бе успял да се справи, вероятно повече от 7,3 милиона души щяха да бъдат заразени“, обясни той.

Гуанджоу разшири обхвата на проверки на близките контакти на потвърдените случаи, като използва функциите за позициониране на мобилните телефони и камерите за обществено наблюдение.

Относно отварянето на границите, водещият епидемиолог на Китай каза, че докато епидемичната ситуация във всяка част на света не бъде под контрол, заплахата остава. „Нуждаем се от съвместни усилия, за да поставим под контрол пандемията“, каза Джун Наншан.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    1 2 Отговор
    Не знам китайчетата колко ваксини са напроизвели, ама знам, че белите са 10% от световната популация и са нашъкани здравата.
  • 2 Нормално

    12 2 Отговор
    Когато създадеш отрова да имаш и противоотрова.
  • 3 Ваксина и Асфалт

    2 2 Отговор
    Хахахаха..
  • 4 Госあ

    5 7 Отговор
    Най важното за китайските деактивирани ваксини е, ча са най безопасните ! Доказана с десетилетия технология. Протеиновите им също. А онея проценти дето ми ги навират непрекъснато търгашите от файзер и модерна, да си ги наврат....
  • 5 asd

    7 3 Отговор
    Индонезия страда, тъй като китайските ваксини се провалят
    28 юни 2021 г.
    20 лекари са починали в Индонезия, въпреки че са били напълно ваксинирани със Sinovac. (31 случая се разследват)

    23 юни 2021 г.
    Сейшелски острови, Чили, Бахрейн и Монголия, 50% до 68% от популациите са напълно инокулирани, сега те се борят с огнищата (Sinovac)

    Коментиран от #8

  • 6 Диверсант

    0 3 Отговор
    Така трябва,колкото повече производители,толкова повече ваксина за хората!
  • 7 За левче

    1 1 Отговор
    71 китайски ваксини - 71 китайски боклука.
  • 8 Госあ

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "asd":

    Чакай, чакай бате, в Чили се ваксинират и с файзер и модерна и далеч не само със Синовак. За Израел нещо да кажеш, м ?

    Коментиран от #9

  • 9 Без напъни

    1 4 Отговор

    До коментар #8 от "Госあ":

    Чили използват незначителен процент Пфайзър. Провалът в Чили е провал на Синовак. В Израел се заразяват основно неваксинирани или непълно ваксинирани, а от 15 юни имат средно по 0 починали на ден. Антиваксъри като тебе не са умствено способни да анализират подобни данни, така че по добре не се напъвай.

    Коментиран от #10, #12

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ARGON

    3 0 Отговор
    Еврейска ковид-пропаганда.
  • 12 Госあ

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Без напъни":

    Ай да го напиша пак, аз пък казвам че не е пренебрежимо малък процента файзер в Чили, к'во ше каеш ? От теб разбирам, че Израел връщат мерките заради неваксинираните, които са 20%. Ма много информация имаш ве !