8 Юли, 2021 19:32 2 822 5

Шоколадовата диета е раят на земята

  • шоколад-
  • диета-
  • отслабване-
  • килограми

Диета с шоколад сваля килограми и задоволява апетита към сладкото

Шоколадовата диета е раят на земята - 1
Снимка: Shutterstock

Нека да уточним нещо важно: твърдението, че "шоколадът не бива да се консумира в огромни количества" изобщо не е истина.

"На ден - не повече от 100 грама!", "И само тъмен шоколад, тъй като се счита за най-нискокалоричен": Може да има доза истина във всяко едно от тези твърдения, но те в никакъв случай не трябва да се приемат за закон.

Знаеш ли, че има диета, чиято основа е именно шоколадът? Шоколадовата диета се фокусира не само върху намаляване на калоричното съдържание на диетата, но и върху полезните свойства на продукта.

Тъмният шоколад съдържа какаови зърна, какаово масло и минимални количества захар или пудра захар. Освен това съдържа флавоноиди, които действат като антиоксиданти (забавят процеса на стареене). А също така тъмният шоколад нормализира кръвното налягане, предотвратява образуването на кръвни съсиреци и нормализира работата на сърдечно-съдовата система и мозъка.

Ако на опаковката пише, че шоколадът съдържа 99% какао (колкото повече, толкова по-добре), тогава най-вероятно няма захар в състава, което е голям плюс.

Ясно е, че консумацията само на шоколад няма да доведе до големи резултати. Второто важно в диетата е водата. Освен шоколадът трябва и вода. Препоръчителната консумация на вода, която сме чували често, е 2 л. на ден, но и това зависи от други фактори - физическо натоварване, пол, тегло и т.н. Може да си позволиш черно кафе (максимум три чаши), но без захар, подсладители и мляко.

Диетолозите твърдят, че с целия си негативен ефект върху организма кафето допринася за ускоряване на метаболизма и в резултат на това загуба на тегло. Разбира се, трябва да забравиш за газираните напитки, сока, чая и алкохола, както и за зеленчуците и плодовете за времето, в което си на тази диета.

Третото важно: разбира се, може да изядеш всичките 100 грама шоколад наведнъж, но все пак е по-добре да го разделиш на три хранения. Важен момент: препоръчително е да пиеш вода само три часа след като си яла шоколад.

Можеш да се подложиш на такава диета не повече от седмица и не повече от веднъж на всеки два месеца! Това е важно, защото при цялата си ефективност (имайки предвид рязкото намаляване на количеството консумирани калории), тялото получава мощен удар. Ето защо, преди да започнеш шоколадова диета е по-добре да се консултираш с твоя лекар и да разбереш дали си алергична (и не само към шоколада), дали имаш диабетични предразположения или други придружаващи заболявания. И ако всичко е наред - значи си готова да се впуснеш в мечтаното от мнозина шоколадово предизвикателство.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шиши

    12 0 Отговор
    А някоя диета с пържоли, пържени картофи и биричка, няма ли?
  • 2 Хммм

    9 1 Отговор
    Абсолютни глупости са това.
  • 3 хаха

    5 2 Отговор
    Кой написа тази простотия да седи в ла---на до носа.
  • 4 Кафявата Златка

    4 2 Отговор
    Като гледам М.Атанасова как изглежда май тя най много се нуждае от диета за отслабване
  • 5 Мръсния Фикри

    1 1 Отговор
    И ко, да се полея с шоколад, да не ми личи, че съм мръсен, добре става..... ама, живот и здраве, кат си дойде жина ми, та и аз да имам файда....!