8 Октомври, 2021 16:28 6 611 3

Ето как да разберете, че имате проблем с белите дробове

  • шишане-
  • бели дробове-
  • здраве-
  • затруднено дишане-
  • проблеми с белите дробове

Ако ви е трудно да дишате, след като сте потичали малко, тогава трябва да се консултирате с лекар

Ето как да разберете, че имате проблем с белите дробове - 1
Снимка: shutterstock

В сезона на респираторните инфекции могат лесно да се срещнат усложнения на грип или настинка. Като правило, ако болестта засяга белите дробове, симптомите не се появяват веднага.

Има обаче признаци, които сигнализират, че нещо не е наред с белите дробове на човек:

Диспнея

Задухът след тренировка е напълно нормален. Не трябва да се появява поради минимална физическа активност. Ако ви е трудно да дишате, след като сте потичали малко, тогава трябва да се консултирате с вашия лекар.

Задухът се появява не само поради проблеми с белите дробове, но може да се дължи и на сърдечни заболявания, така че е необходима лекарска диагноза.

Цвят на устните и крайниците

Ако белите дробове не функционират правилно, тогава по-малко кислород влиза в кръвта. И така, спира да циркулира през тялото, което се отразява в цвета на крайниците и цвета на устните. Синьо или лилаво показва, че тялото не получава достатъчно кислород.

Главоболие и световъртеж

Честите главоболия и световъртеж след събуждане са аларма за респираторен проблем. В съня си човек не може да контролира колко кислород вдишва, поради което поради липса на кислород главата може да го боли и да е замаян.

Липсата на кислород показва, че белите дробове на човека работят много зле, пише сайтът zdrave.to


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Учуден

    17 0 Отговор
    Ми то в България е пълно с хора с лилави устни! Ама те вместо да имат проблем, раждат на конвейер! И сигурно заради притесненията им дават помощи!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Цвят лилав

    7 0 Отговор
    Ако имате проблеми с белите дробове, носете редовно и маска по цял ден, че съвсем да се удушите.