Тъмният шоколад, бадемите, тиквените семки и сьомгата са много по-големи източници на калций от млякото, твърдят американски учени.
В проучването им са взели участие 63 здрави деца, които не приемали никакви минерали и мултивитамини. След измерване нивото на калций в кръвта специалистите установили, че най-високи нива имали малчуганите, консумирали овес, тиквени семки и бадеми, пише actualno.com. Важни за развитието на костите са също бананите, киселото мляко и лещата.
"Много хранителни вещества играят важна роля в развитието на костите, но един от най-важните елементи на храненето са ядките", заяви ръководителят на изследването Стивън Абрамс.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 ГРАД КОЗЛОДУЙ
ФАКТИ
16:50 09.12.2021
2 Хаджи Генчо
16:52 09.12.2021
3 пери
16:54 09.12.2021
4 Бай ганю
17:16 09.12.2021
5 профани
17:17 09.12.2021