9 Декември, 2021 16:56 4 164 4

Отказали сте цигарите? Прочистете дробовете си само за 3 дни

  • пушене-
  • бели дробове-
  • пречистване-
  • прочистване-
  • дишане

Спазвайте тези препоръки стриктно и след 3 дни ще усетите разликата в дишането си

Отказали сте цигарите? Прочистете дробовете си само за 3 дни  - 1
Снимка: Shutterstock

Пушенето е един от най-вредните навици. Ако успеете да се отървете от този порок и да запазите здравето си, сте големи късметлии.

Но какво да кажем за тези, които са добре запознати с опасностите от тютюнопушенето, но не могат да се откажат?

Не забравяйте, че ако дробовете ви имаха думата, те никога нямаше да изберат цигара.

Замърсените бели дробове могат да причинят сериозни заболявания, така че те трябва периодично да се почистват от натрупаните токсини. Това е добра практика за всички пушачи и онези смели хора, решили да спрат този порок.

Как да почистите ефективно дробовете си

Два дни преди началото на процеса на прочистване на белите дробове извадете от менюто си всички млечни продукти. Тези продукти съдържат токсини, които също се натрупват в организма, нека тялото първо да се отърве от тях.

Вечер преди първия ден на прочистване пийте билков чай ​​- това е много полезно за червата.

И трите дни, през които дробовете ще бъдат изчистени, следвайте тези инструкции:

Пийте сок, изцеден от два лимона, разреден в 300 мл вода преди закуска. Киселият сок е много полезен - богат е на антиоксиданти, които добре почистват белите дробове.

Между закуската и обяда изпийте 400 мл сок от моркови. Полезното свойство на сока от моркови е алкализацията на кръвта.

По време на обяда изпийте напитка по ваш избор: компот от сушени плодове, кисело мляко с цели сушени кайсии или сини сливи. Тези продукти съдържат калий, който като по чудо ще тонизира цялото тяло.

Преди лягане е идеално да изпиете 400 мл сок от червена боровинка или сок от замразени плодове. Подходящ е и сокът от нар. Това ще помогне за борба с бактериите, които причиняват инфекции в белите ви дробове.

Вземете топла вана всеки ден, 20 минути ще са достатъчни за премахване на токсините. Полезно е да отидете в сауна, като ефектът от изпотяването е още по-добър.

Последната стъпка са инхалациите. По старомоден начин дръжте главата си увита в кърпа над горещ разтвор на вода и 10-15 капки евкалипт.

Тези 8 стъпки ще ви пренесат в един съвсем нов свят на лесно дишане. Колкото повече кислород получавате, толкова по-добре работи мозъкът ви. Следователно има голяма вероятност след прочистване на белите дробове да ви стане по-леко в душата и да мислите по-ясно.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сивата чапла

    6 2 Отговор
    Събина, добре е че ни напомняте че трябва да се грижим за тялото си, но сама знаете, че тези препоръки са козметично. Няма как за 3 дена да стане чудо. Изказване в планина, слизане,физическо натоварване, там е истината. А отказването на цигарите е много трудно, защото самата цигара "помага" така да се каже на белите дробове да дишат, човек е загубил естествения си навик да диша и единствено цигарата го провокира. Забележете как пушачът с удоволствие вдишва, именно това е важното, вдишването. ... Така, де, дълга история, ... благодаря за напомняннето
  • 2 жоро уудстока

    11 0 Отговор
    Добре е преди да се публикува,да се провери написаното.Пише да се избягват млечни продукти,а след това на обяд да се яде кисело мляко с плодове?!
  • 3 7654321

    5 0 Отговор
    Пуша от 30 години. На 57 години съм, без заболявания и бягам всяка сутрин по 5 км. без всякакво задъхване.
  • 4 Смог

    5 0 Отговор
    Изселете се от софето, без значение дали пушите или не.