5 Януари, 2022 22:34 2 102 36

Пик на заболели: Детското отделение в Бургас е почти пълно, най-малкият пациент е на 1 месец

  • заболели-
  • детско отделение-
  • бургас-
  • пациент-
  • 1 месец

Заради повишаване на случаите от здравната инспекция в Бургас обмислят свикване на кризисен щаб

Пик на заболели: Детското отделение в Бургас е почти пълно, най-малкият пациент е на 1 месец - 1
Снимка: bTV

От днес в тъмночервената зона влизат още две области - Бургас и Варна.Пик на заболели между двата празника и стремглаво нарастване на случаите след Нова година, показва равносметката на здравните власти в Бургас. Сред заболелите има и много деца, разказват от bTV.

В единственото инфекциозно отделение в областта, в което се лекуват деца с коронавирус, от 15 легла 11 са заети. Най-малкият пациент е бебе на 1 месец. Цялото семейство на Георги се заразява по Коледа.

"С малко бебенце сме, болно е вътре, с майката, днес вдигна висока температура, след това дойдохме тук, приеха ни веднага по спешност. В момента е добре. За Коледа се събрахме, от баща ми тръгна всичко… сега сме всички болни", казва Георги Димитров – баща на 3-месечно бебе с коронавирус.

Макар и болен, Димитров идва по два пъти на ден до болницата, за да носи храна на семейството си.

"Няма кой друг да им остави багаж… храна, дрехи, вода, абсолютно всичко - аз трябва да нося", споделя мъжът.

"Много деца е имало, доколкото ми казаха колежките… най-вероятно ходене по гости, събиране по празници, много хора, пълен е триажът", казва Дима Събева - медицинска сестра, триажен център.
"Отново температура, болки в гърлото - всички характерни симптоми за една вирусна инфекция. Повечето са развили пневмония, за да постъпят при нас и част от тях са и на кислородолечение“, обясни д-р Светослав Тодоров - зам.- директор, УМБАЛ-Бургас.

На този етап свободни легла за пациенти с COVID-19 има, уверяват от лечебното заведение.

Заради повишаване на случаите от здравната инспекция в Бургас обмислят свикване на кризисен щаб и евентуално увеличаване на леглата. Очаква се това да стане следващата седмица.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 йкхйлий

    7 16 Отговор
    Докато мъдруват държавата ще блокира
  • 3 Уфффф

    32 2 Отговор
    Ами нормално е да е пълно. Все пак е зима, при това топла, децата боледуват целогодишно при това. Да не би отделението да е с 15 легла? Пълното отделение!
  • 4 някой си

    10 2 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    на мен ми предлагаха зелен сертификат за 400лв!
  • 5 мда

    18 1 Отговор
    Хората боледуват от отровените храни.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Факт

    5 24 Отговор
    Мнозинството умници антиваксъри, протестъри и конспиратори дето вкараха куку бенд и Коцето "Сидеров" в парламента и не спазват никакви мерки ни докараха дотук.
  • 8 🗣🗣🗣🗣🗣🗣🗣🗣

    1 0 Отговор
    ☝ 💉💉💉💉☝😷😷😷😷 ☝🔒🔒🔒🔒 👍
  • 9 В ОТДЕЛЕНИЕ НА

    5 3 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    ЦЕНТЪР ЗА ПСИХИЧНО ЗДРАВЕ👍
  • 10 Последния Софиянец

    26 2 Отговор

    До коментар #6 от "Статистик":

    Ваксинирай се ,но не се налагай на другите които не искат.

    Коментиран от #12

  • 11 Статистик

    10 24 Отговор
    Ако щете вярвайте, ако щете недейте!
    Преди Коледа се виждахме с едно приятелско семейство. Кой-кого зарази не е ясно, ама на 24и всички бяхме с положителни тестове. Жената 1 ден беше с температура, на мен нищо не ми стана (и двамата сме ваксинирани). Приятелите и жената и момчето изкараха НГ на кислород в болница (в Пловдив). Добре че тогава нямаше наплив, грижили са се за тях, вече са изписани. И двамата казват, че при първа възможност ще се ваксинират, щото в техните стаи са умирали хора... Всеки сам си преценя, ама що да си го правиш трудно, га може да е лесно...

    Коментиран от #13

  • 12 Статистик

    7 10 Отговор

    До коментар #10 от "Последния Софиянец":

    Нищо не налагам, само казвам че си лъжец! Ако имаш доказателства, че са ти предлагали пари, бегай в полицията, ама всичко е в главата ти!

    Коментиран от #15

  • 13 нжхжгй

    3 11 Отговор

    До коментар #11 от "Статистик":

    Троловете няма да пропуснат да те омаскарят.
  • 14 Гост

    4 6 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Миналата година пишеше , че 1500 са ти давали са 500 ходи да лежиш , че догодина 100 кинта шимпредлагат и няма файда да има…
  • 15 Последния Софиянец

    14 3 Отговор

    До коментар #12 от "Статистик":

    Една група роми на цигански барон се занимава със събиране на фалшиви болни и умрели.Работят само с познати и никой няма да свидетелства срещу тях.

    Коментиран от #16

  • 16 Статистик

    2 7 Отговор

    До коментар #15 от "Последния Софиянец":

    Е нали на теб ти ги бяха предлагали...
    Стига измислици. Живеем в България и има ли келепир, някой ще се намърда, така че сигурно и от твоето има, ама реално хора се разболяват и умират. Мой съсед се гътна, роднините му пак са антиваксъри. Познаваме се от деца, лоша дума не мога да кажа срещу тях, ама на теб не ти прави чест да говориш измислици и не за друго, ами щото някой ще ти се върже на акъла...

    Коментиран от #17

  • 17 Последния Софиянец

    4 3 Отговор

    До коментар #16 от "Статистик":

    В моето заведение ядат и ми имат доверие.От тях си купувам здравни книжки и зелени сертификати за персонала.
  • 18 Последния Софиянец

    5 3 Отговор
    Плащат ми по 50 стотинки на коментар, днес изкарах за бирата и наденицата. Хахахаха
  • 19 Северозападнал

    13 2 Отговор
    На мои съседи роми миналата година им беха дали 1,200лв да се пишат болни от ковид и да стоят в къщи 2 седмици без да излизат.Как се е развила случката?Били са на рожден ден с повече хора и на място е пристигнала полиция.Взели са данните от всички присъстващи,като само на някои са казали да изчакат линейка с персонал,който ще им каже какво да правят.Дошла линейката с "космонафтите"придружена с джип цивилни полицаи.Космонафтите започнали да пръскат около къщата и вътре а полицаите привиквали всеки от отделените в джипа.Там се е извършвал разпит с предлагане на парите,като карали съседката да ги брои после и казали,че нейните отпечатъци са върху парите и ако разгласи ,че е получила пари директно в затвора.От нея се искало да исбере с кой от семейството ще се затворят и кой ще им носи продуктите.Получила е 1,200лв,като тя казва,че били около 1,500,но те щипнали от парите и си заминали.На другата вечер си направиха як банкет в къщи с кючеци и кюбеци и никой не дойде на проверка.Попитах ги дали не са спечелили от тотото и така тя ми сподели всичко

    Коментиран от #20, #27

  • 20 Последния Софиянец

    13 2 Отговор

    До коментар #19 от "Северозападнал":

    Да!Тези неща по телевизията не се дават.Един смешник ми викаше:Лъжеш!Това което разказваш не го даваха по Нова телевизия.ха ха ха ха
  • 21 Брей ...

    5 0 Отговор
    Като наближат празници и всички вече са болни ! Ганьовски номера.
  • 22 АМЕРИКАНЕЦ

    7 1 Отговор
    ...от грип. Като всяка година!
  • 23 ХА ХА ХА

    8 1 Отговор
    Видях репортажа по ТВ , " тежко болните " деца играеха на терасата .
  • 24 Всъщност

    7 0 Отговор
    Ако през зимата няма болни от инфекции , БГто ще е медицински феномен .
  • 25 Не си правете

    6 3 Отговор
    майтап с тази зараза ,сина ни го изкара буквално на крак за 2 дни с 37,4 градуса и много леко неразположение ,но за нула време ни зарази нас родителите му въпреки че се изолира в отделна стая и бяхме взели възможни санитарни мерки . Резултата - само след 3 дни аз бях с 39,5 , жената нямаше сили самостоятелно да отиде даже до тоалетната . След още 2 дни вече бяхме в ковид отделение ,аз с пневмония и сатурация 87 , тя за щастие без пневмония ,но и двамата с ужасен вид и сивкав цвят . За мъките с кислородотерапии ,системи, абокати и всекидневното дупчене с игли нямам желание да описвам .Реших да напиша това не с цел да агитирам някой да се ваксинира или не ,а защото този вирус е като игра на руска рулетка - за едни е като лека настинка , но за други огромно изпитание с дълготрайни проблеми за здравето и дори фатален изход. Пазете се.

    Коментиран от #28

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Ковидаров

    2 3 Отговор

    До коментар #19 от "Северозападнал":

    А бе на мене що не ми дават пари ,и аз искам да играя кючеци .ти видя ли парите хахаха .аз пък имам много приятели роми и никой нищо не е вземал.и им викам и мене ме вкарайте в схемата ,ама то няма такава .то тъй се дават 1200 лева . Взех че ти повярвях .Хахаха
  • 28 Искам

    6 0 Отговор

    До коментар #25 от "Не си правете":

    Да ти повярвам , ама не мога ! Много взехте да се повтаряте , прилича ми на опита за есе от министърката на МЗ .

    Коментиран от #29, #36

  • 29 Статистик

    1 3 Отговор

    До коментар #28 от "Искам":

    Споко, като ти дойде на главата ще повярваш, на чужд гръб и 100 камшика са малко – знаеш ;).
  • 30 Лост

    1 0 Отговор
    Нека сега да обяснят, как детето е болно, а бащата болен ходи по два пъти на ден до болницата? Освен грижи за детето разнася ли нещо друго 🦇?
  • 31 Иван

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Отиди в полицията и подай жалба.Или престани да пишеш глупости.Моля модераторът да се намеси.
  • 32 Мисирнюз

    5 0 Отговор
    Посред зима в 200 000 град 11 деца били болни...еееех, а какви времена бяха преди Ковида - никой не боледуваше преди да навърши 100 години, а дете да кихне беше немислимо.
  • 33 Хари хари

    2 0 Отговор
    Еи тез лъжат, само и само да вакс. Дечицата
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Щммдюдк

    1 0 Отговор
    Много странно вече не се говори за грип , грипа се превъплати в covid sars!!!
  • 36 Изобщо

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "Искам":

    Не си длъжен да ми вярваш приятел , докато не го пипнеш.Самия аз гледах много лежерно на този вирус докато не ме вкара в болница . Днес си правих снимка на бял дроб - фиброза , доктора вика дълги месеци ще теглиш ,не ти гарантирам и 100% възстановяване. Не мога да изкача и 3 етажа без почивка . Сигурен съм че тези които са били в моето положение ,напълно ми вярват. Бъдете здрави.