Last news in Fakti

12 Март, 2022 06:12 4 145 20

Връща ли се кошмарът? Заразяванията с COVID-19 във Великобритания отново се увеличават

  • великобритания-
  • коронавирус-
  • заразени

В Шотландия 300 000 или един на всеки 18 души имат коронавирус. Това е най-високото ниво на заразяване от началото на пандемията

Връща ли се кошмарът? Заразяванията с COVID-19 във Великобритания отново се увеличават - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Заразяванията с COVID-19 във Великобритания отново се увеличават, като националната статистиката отчита, че един на всеки 25 британци е със заболяване, предаде БНТ.

В Шотландия 300 000 или един на всеки 18 души имат коронавирус. Това е най-високото ниво на заразяване от началото на пандемията. Подвариант на Омикрон, наричан BA.2, сега е смятан за най-честия вирус в повечето части на Обединеното кралство. От националната статистика заявиха, че е още твърде рано да се каже какво стои зад последното увеличение на случаите. Някои учени смятат, че по-голямото разпространение на варианта BA.2 се дължи на кобинацията от облекчаване на ограниченията и постепенното отслабване на защитата за имунната система, която осигуряват ваксините.

Запитан дали има основания за притеснения от подварианта на Омикрон, здравният министър Саджид Джавид каза, че правителството изобщо не е разтревожено, защото Омикрон е бил последният вариант, представляващ загриженост, но страната успешно се е справила с опасността. Властите обаче продължават внимателно да следят ситуацията.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факт

    34 0 Отговор
    Всичко следва реда си.!

    Коментиран от #11

  • 2 гост

    58 2 Отговор
    Естествено,че се връща.Май месец очакваме шеста вълна,а септември-седма.
  • 3 Няма страшно

    48 1 Отговор
    Атомната радиация убива всичко наред . Бай ви Пън го гарантира .
  • 4 мдааа

    63 4 Отговор
    Украинците идват с вирусите от лабораториите. Дано е само ковид.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 124

    63 7 Отговор
    Продължавайте, британци, да подкрепяте американския неофашизъм и забранените бактериологични оръжия на Сащ. Отстоявайте техните интереси...

    Z
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 от ваксинките е

    57 1 Отговор
    ние понеже сме прости се отказахме да се бодем
  • 9 дебела кратуна

    59 0 Отговор
    явно са се разбрали войната да свършва скоро....
  • 10 Мен

    67 0 Отговор
    Путин уби ковида за 20 дена ...... сега пак се завръща журналя прекалявате вече с истерията.
  • 11 ЩЕ СВЪРШИТЕ ВИЕ

    59 2 Отговор

    До коментар #1 от "Факт":

    ВАШИЯ СВЕТОВЕН РЕД ВЕЧЕ Е ДРУГ ОТ 24 ФЕВРУАРИ,МЕДИЙКИТЕ ЖИВЕЕТЕ В ПАРАЛЕЛНА РЕАЛНОСТ РАЗЛИЧНА ОТ НАРОДА ВИ ЩЕ СЕ ЗАДАВИТЕ С МАНГИЗИ!!!!
  • 12 Дара

    48 0 Отговор
    Кошмарът почва с вас и всяването на паника. Ковида си остава един нормален грип.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Тодоровден

    15 0 Отговор
    Какъв кошмар е това бе, на фона нс война и изкривено бъдеще.
  • 15 2424

    4 1 Отговор
    Явно ще има конкуренция между българи и украинци заможни. За там заминаха навремето младежи прокудени от Бг. Но само разсъждаваме и дано никога не се върнат на земи коварни от хора на дс, доносници, кгб, кпсс, масони. В бг е трудно умните да оцелеят. Навсякъде се назначават техни протежете, без значение ляво, дясно, всички са деца на номенклатурата и някои с пари си закупиха всичко. Лошо няма. От комунист, диктатор отърване няма. Живяли и ръководели и грабили как бихте ги променили. Нека работят, но си измислят неверни неща за хора не на тяхното ниво, само и само да не отидеш на тяхното топло местенце запазено за тяхни хора, резерве
  • 16 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    7 0 Отговор
    Нещо ви бях написал преди почти 2 години...Почнаха да се открехват нещата...""Нещото"" е създадено за определен генотип....Явно не е доизкусурено,но мисля ,че се убедихте в думите ми...казани отдавна...Въпросът пред мен е ,не дали е създадено или е мутирал вирус по естествен начин...А,дали е от лаборатория на този,който го убиха ...миротворците или съм бил дезинформиран и създателят на ""Нещото"" го виждаме,като ""Оператор" в момента.......надявам се имате абстрактно мислене.....
  • 17 Иначе казано

    16 0 Отговор
    Май войната скоро ще приключи и затова вече ни готвят за поредната серия от сериала на световните режисьори!
  • 18 селтак

    14 0 Отговор
    Колкото повече шприцвани толкова повече заразени! Ама те ше кажат че е по вина на неваксинираните дето влизат в страната им! Никога нема да признаят че увеличението на заразените е по вина на шприцваните зомбита!
  • 19 ПЛАНдемия➡ВОЙНА➡ВЕЛИКО НУЛИРАНЕ➡РОБСТВО

    14 0 Отговор
    "Заразяванията с COVID-19 във Великобритания отново се увеличават" - е, и? Нали са "ваксинирани" и "бустерирани" и "карат леко ковид" и "не влизат в болница"? Или това си е новото РОБСТВО?
  • 20 мумията от Африка

    4 0 Отговор
    Фарма мафията набоде хората с калпавите си ваксини прибра парите и ето го резултата. Ако ваксините бяха истински ваксини това нямаше да се случи и вероятно щяхме да сме забравили вече за вируса. Обаче едни огромни милиарди или сигурно са станали трилиони трябваше да се приберат от правителствата по света за закупуването на псевдоваксините.Но тия които постоянно ни разправяха от сутрин до вечер че ваксините предпазвали и трябвало да се ваксинираме, че това било единствения начин да спрем заразата вече ги няма.