16 Май, 2022 16:31 2 980 0

Ръцете показват скрити заболявания

  • ръце-
  • симптоми-
  • заболяване-
  • болести

Потенето на ръцете и тяхното подуване могат да бъдат сигнали за опасни болести

Ръцете показват скрити заболявания - 1
Снимка: Shutterstock

Често рискови заболявания, някои от които животозастрашаващи, нямат ясно изразени симптоми и не могат да бъдат диагностицирани, докато не стане твърде късно. Понякога пък има признаци, че нещо не е наред с тялото ни, но не им обръщаме внимание, защото смятаме, че става въпрос за нещо незначително.

Кардиолог-ревматолог Виктория Лвовская смята, че някои от заболяванията могат да се определят по ръцете ни, пише zdrave.to. Според нея прекомерното изпотяване на ръцете може да сигнализира за проблеми с щитовидната жлеза, а подутите длани са признак за мозъчен тумор.

Според лекарката постоянното усещане за потни длани изисква консултация с ендокринолог, тъй като показва повишено производство на хормони на щитовидната жлеза. Това има пагубен ефект върху цялото тяло.

Пациентите, страдащи от този симптом, произвеждат твърде много хормони, а те ускоряват метаболитните процеси, отбеляза тя.

Лвовская допълва, че опасните признаци включват и подуване на дланите. Това може да говори за развитие на тумор на хипофизата – долния мозъчен придатък, обясни тя. Лвовская поясни, че хипофизната жлеза произвежда хормони, които влияят на метаболизма, растежа и репродуктивната функция.

Освен това специалистът посъветва да се консултирате със специалист в случай на пожълтяване на кожата или изтръпване на пръстите. Подобни признаци могат да показват неврологични нарушения и проблеми с черния дроб и жлъчния мехур.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА