13 Юни, 2022 17:45 3 521 3

Лечебните свойства на дафиновия лист

  • дафинов лист-
  • лечебни свойства-
  • алтернативна медицина-
  • здраве

Дафиновият лист е богат източник на минерали като мед, калий, калций, магнезий, манган, цинк, желязо и селен

Лечебните свойства на дафиновия лист - 1
Снимка: Shutterstock

Дафиновият лист представлява вечнозелен храст или малко дърво, което вирее в Средиземноморския регион. От хилядолетия е признат като идеална подправка, но освен това е прочут и с лечебните си свойства.

Научни изследвания помогнаха на лекарите да направят своеобразна оценка на лечебните качества на дафиновия лист.

Отличен източник на изобилие от хранителни вещества и витамини, билката подобрява храносмилането и облекчава пристъпите на киселини, има благоприятен ефект върху отделителната система и се бори с инфекциите, а също така намалява риска от развитие на диабет.

Етеричното масло, извлечено от дафинов лист, може да се смеси или добави към различни мехлеми за облекчаване на респираторни заболявания.

Дафиновият лист е богат източник на минерали като мед, калий, калций, магнезий, манган, цинк, желязо и селен. От малко известните ползи от дафиновите листа е естественото им успокояващо действие.

Според резултатите от изследванията, за да прояви най-добрите си лечебни качества дафиновият лист, са необходими само един до три грама на ден, пише dariknews.bg.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасковски каунь

    2 0 Отговор
    Капама....ох,ох,ох. И чесън, и вино.
  • 2 9832

    4 0 Отговор
    Комшийката го слага в гардероба, гони пеперудата Молец.
  • 3 Предник

    1 1 Отговор
    Ма яс си ям некъде около кило ката ден!