Last news in Fakti

1 Юли, 2022 08:00 1 548 0

Как да удължим тена си с помощта на храната?

  • кожа-
  • здраве-
  • съвети

Невероятни домашни средства за безупречна кожа

Как да удължим тена си с помощта на храната? - 1

Пазарът изобилства от продукти за красота, като всеки твърди, че е най-добрият за вас. Но, дръжте се! Преди да разхлабите чантата си за тези толкова скъпи продукти, е време да нахлуете в кухнята и да следвате някои бабини съвети. Донесете кухненските съставки на помощ и си осигурете безупречна кожа. Тези съкровища не бива да се пропускат.

Ето невероятни домашни средства за безупречна кожа:

Измивайте лицето си често със студена вода

Измивайте лицето си често със студена вода, за да премахнете потта и праха, които са склонни да се натрупват по лицето. Използването на студено мляко върху памучен тампон също е опция. Важно е да предпазваме кожата си от вредните UV лъчи на слънцето. Поддържането на кожата ни на слънце е много важно. Така че, не забравяйте да нанесете слънцезащитен крем, поне 30 SPF, преди да излезете на слънце.

Папаята чудесен вариант за вашата кожа

Пасирайте папая, за да направите паста и добавете малко лимонов сок към нея. Нанесете пастата върху лицето си и я оставете за 20 минути. Можете също да добавите яйчен белтък и мед към пастата от папая и да я приложите за 20 минути. И това е. Пригответе се за мека и блестяща кожа. Папаята помага за подхранване на кожата; благодарение на наличието на витамин А и ензим папаин, той може да помогне за премахването на мъртвите кожни клетки и неактивните протеини, като по този начин попълва кожата ви. Папаята не винаги може да бъде намерена навсякъде където я търсим. Поради тази причина може да проверите в по-специализирани магазини като например фантастико, където ще откриете всякакви екзотични плодове и зеленчуци.

Алое вера също е чудесен лек за лятото

Замразете сока от алое вера на малки кубчета. Можете да използвате тези замразени кубчета сок от алое вера, за да разтривате лицето си, когато се приберете след дълъг престой на слънце или преди да нанесете грим и дори през нощта. Ще остави лицето ви свежо и блестящо. Алое вера съдържа два хормона, а именно ауксин и гиберелини. Тези два хормона са отговорни за осигуряването на противовъзпалителни свойства, които намаляват възпалението на кожата. Известно е, че лекува хронични кожни проблеми като екзема.

Бананът е друг много щадящ кожата плод

Пасирайте банан до каша и добавете малко мляко или яйчен белтък към него. Нанесете го равномерно върху лицето си и го задръжте за около 20 минути. След това го измийте със студена вода. Пригответе се да имате гладка кожа. Бананът съдържа влага, калий и витамини Е и С, които са отговорни за насърчаването на чиста блестяща кожа. Уверете се, че използвате тази смес редовно, за да осигурите идеално безупречна кожа.

Розовата вода е добър приятел на кожата ни през лятото

Можете да я нанесете върху лицето с помощта на памучен тампон, за да почистите и охладите лицето. Като алтернатива можете да напръскате розова вода върху лицето си за моментално свеж вид. Розовата вода има противовъзпалителни свойства, които могат да помогнат за намаляване на зачервяването на раздразнената кожа, да се отървете от акне и екзема. Известно е, че е чудесно почистващо средство и помага за премахване на мазнини и мръсотия от кожата.

Сок от диня, кокос и краставица

Сокът от диня, кокосовият сок и сокът от краставица са известни със своите охлаждащи свойства. Нанасяйте редовно тези сокове върху лицето си, за да успокоите кожата си от външната топлина. Дините съдържат витамин А, В6 и С, заедно с това, че са пълни с ликопен и аминокиселини, всички комбинирани, за да допринесат за здрава кожа. Не просто прилагайте, но и пийте тези сокове редовно, за да си осигурите безупречна кожа.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.

Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА