Last news in Fakti

5 Август, 2022 09:37 859 10

САЩ обявиха маймунската шарка за извънредна ситуация в здравеопазването

  • сащ-
  • маймунска шарка-
  • извънредна-
  • ситуация-
  • здравеопазване

Съобщи Хавиер Бесера – министър на здравеопазването и хуманитарните въпроси

САЩ обявиха маймунската шарка за извънредна ситуация в здравеопазването - 1
Източник: Shutterstock

Администрацията на американския президент Джо Байдън обяви маймунската шарка за извънредна ситуация в здравеопазването, съобщи Хавиер Бесера – министър на здравеопазването и хуманитарните въпроси, предадоха световните агенции.

Подготвени сме да реагираме на следващото ниво при справянето с този вирус, призоваваме всеки американец да се отнася сериозно към маймунската шарка и да поеме отговорност да ни помага да се справим с него, посочи министър Бесера, предаде БТА.

Това решение, което се обмисляше от седмици, цели потенциално лечение на болестта по опростена процедура и улесняване на достъпа до ваксини, за които вече няма да е задължително да преминават пред обичайното федерално проучване.

Разпореждането ще позволи също правителството да е по-гъвкаво при разпределяне на ваксините, с които в момента разполага.

Въпреки че властите казаха, че около 1,6 милиона американци са изложени на риск да се заразят с маймунска шарка, САЩ разполагат само с 550 000 дози ваксина.

На 23 юли Световната здравна организация обяви маймунската шарка за глобална извънредна ситуация за общественото здраве.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Койдозлу

    21 0 Отговор
    Пак в този сайт бях чел ,че тази болест засяга определен кръг от хора/ няма да ги посочвам,че ще ме изтрият/.
    Май в щатите са в изобилие.

    Коментиран от #4

  • 2 Да кажа

    15 0 Отговор
    ОНЗИ ОКОКОРЕНИЯ ДА ВНИМАВА!
  • 3 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    16 0 Отговор
    Царе са !
    Първо създават проблем където няма, а после търчат да го разрешат‼️
  • 4 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    22 0 Отговор

    До коментар #1 от "Койдозлу":

    И все маймуните им виновни !
    И за ХИВ набедиха маймуна‼️
  • 5 хуикб

    20 0 Отговор
    Още през 2009 г. в осрайна, са разработвали КОВИД 19 и тази шарка тези изверги. Вчера излязоха допълнителни документи хванати от руснаците които доказват че тези долни кравари са разработвали тези вируси за да избият повече хора. Нещо не ясно има ли? Всички соростутки на амбразурата да защитите господарите си, ама не забравяйте че и вас може да ви хване някоя болест разработена от тези псета.
  • 6 ЛГБТ+М

    8 0 Отговор
    За име на следващия щам на Евроатлантическата шарка са избрали Сан Франциско.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Боц-боц

    7 0 Отговор
    Извънредно положение заради 18,000 "случая" от 8 милиарда население, това са цели нула цяло и 2 десетохилядни от 1 процент (0,000225%). От тях цели двама даже били починали, евентуално май от същото. Не сме виждали подобен мор.
  • 9 Мнение

    1 0 Отговор
    Господ ги наказва.
    С техните камъни по техните глави.В американски лаборатории са правили разработки по тези вируси и точно тези подкрепят обратните.Да спират да си играят на богове.
  • 10 Само анимирани снимки на тая "шарка"

    1 0 Отговор
    Аз досега актуална снимка на два пациента, като да показва един вид пъпки не видях...на едните анимации мехури като цисти, на другите анимации пъпки от комар, на трети анимации рубеола ...