11 Август, 2022 10:18 3 700 4

Народни рецепти при разширени вени

  • разширени вени-
  • варикоза-
  • народна медицина-
  • рецепти-
  • лечение

Помощ от народната аптека

Народни рецепти при разширени вени - 1
Снимкa: Shutterstock

При варикоза

Има редица методи от народната медицина, които могат да помогнат при варикоза. Може да се лекувате с орехови листа, които се налагат върху разширените вени, след като ги намажете обилно с мед.

Варикозни язви

Две части глог, чубрица, живовляк, сладък корен, див кестен и бял имел и една част лайка. От сместа се вземат 3 супени лъжици и се пускат в 600 мл вряща вода. Вари се 3 мин., след което се прецежда.
От отварата се пие 6 пъти дневно, по 1 кафена чашка, 15 мин. преди ядене и 30 мин. след това.

От полза ще са ви компреси с подходящи билки. За целта са ви нужни: по 10 г стръкове от бял равнец, полски хвощ и трицветна теменуга, по 20 г стръкове от жълт кантарион, цветчета от лайка и от невен.
Две супени лъжици смес от билките се заливат в термос с 2 чаши вряща вода. Кисне 2 часа. С получената запарка се правят промивки на засегнатите от варикозни язви участъци. Правят се и компреси.

Варикозни рани, мастопатия и фиброза

150 г сок от невен (слага се в сокоизстисквачка) се смесва със загрята свинска мас - 180 г. Ври на водна баня 5 минути, докато стане гъста като мехлем. Пълни се в бурканче и с този мехлем се мажат увредените места по тялото.

Смесват се по 3 части листа от коприва и стръкове от бял имел, 4 части цветни кошнички и листа от магарешки бодил. 2 супени лъжици смес се заливат в термос с 2 чаши вряща вода. Кисне 2-3 часа и се прецежда. Пие се по половин чаша, 3 пъти дневно, 30 минути преди ядене.

Смесват се по 50 г кори от върба и дъб и се заливат с 5 литра вряща вода. Ври 10 минути, кисне 2 часа и се прецежда. Правят се бани на краката.

Варикоцеле

При варикоцеле помага една почти непозната рецепта. Съвсем мъничко парченце от билката змийски лапад се увива в хляб 1 час преди храна. След това лападът се изхвърля, а хлябът се изяжда.

Флебит

Върху болното място по вената се поставят листа от прясно зеле и се бинтова. Престоява цяла нощ, като предварително се правят компреси с риванол няколко пъти дневно. Процедурата се повтаря 10 дни, пише zdrave.to.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АБВ

    1 5 Отговор
    Врели не кипели само ножа оправя работата
  • 2 гост

    4 2 Отговор
    Няма жив човек, който да излекувал разширени вени с народни рецепти.
    Има само народни изедници, които продават илачи.
  • 3 седем

    2 0 Отговор
    Със зелето,плюс морска
    сол е правилното. Не
    повече от девет пъти,но
    през няколко дена.
    Човек може да спре и на
    третия път.
  • 4 Хохо секса

    2 0 Отговор
    А не е ли по-добре да бъдете здрави?
    Ходете, ходете пеша, с краката си.
    Седенето...
    седенето на стол ви уврежда...