Last news in Fakti

20 Септември, 2022 15:45 2 146 21

10 области у нас са с рекордна COVID заболеваемост за последните 14 дни

  • коронавирус-
  • пандемия-
  • заболяване

Вероятната причина е тръгването на учениците на училище

10 области у нас са с рекордна COVID заболеваемост за последните 14 дни - 1
Снимка: БГНЕС

Десет области у нас са с рекордна дневна заболеваемост от COVID-19 за последните 14 дни. Това са Велико Търново, Габрово, Кърджали, Пазарджик, Разград, Русе, София-град, Стара Загора, Хасково и Шумен, предаде bTV.

Все още областта с рекордна 14-дневна заболеваемост е Кюстендил. Общата заболеваемост за страната се покачва и днес е 105 на 100 000. Вчера бе 101.

Заболеваемостта за страната за последните седем дни, спрямо предходните седем спада с -1%, за сравнение вчера тя бе 0%.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИМПЕРИАЛИСТ

    40 2 Отговор
    Хайде, психо атаките пак ги почнаха....
  • 2 честен ционист

    25 3 Отговор
    Спокойно, днес Ивето Христова каза, че съвсем скоро ще се мре само от ГРИП. Но не забравяйте, че и за ГРИП има ваксини.
  • 3 Корги

    26 3 Отговор
    Кога връщаме наморниците?

    Коментиран от #15

  • 4 ЗЕЛЕНИЯ СЕРТИФИКАТ ФОРЕВЪР☝

    12 7 Отговор
    .....ми кат ПОЧНЕ ОКТОМВРИ МЕСЕЦ учебната година в университетите,А🤔и студентски град се напълни с глъч и веселба

    Коментиран от #7

  • 5 Варненец

    28 1 Отговор
    Да не забравяме, че днес е вторник и тези числа са за 3 дни, все пак. Но дори и за 3 дни, не можем да бием едни крайно набедени държави, които имато по 40-50 000 на ден. Е, вярно доказани с някакъв папая тест, който лови и на чешмяна вода, но тук и с него не можем да докараме такава бройка :)
  • 6 случаен

    30 2 Отговор
    Пълни,ама пълни глупости.Вчера в Кюстендил нямаше нито един регисриран .Наистина се чудите какво да пишете и да внасяте паника.............................
  • 7 Варненец

    20 3 Отговор

    До коментар #4 от "ЗЕЛЕНИЯ СЕРТИФИКАТ ФОРЕВЪР☝":

    И какво ще стане тогава? Ще си живеят хората, няма да умрат, вече 3 години ни пророкуваха, как сме щели да умрем, ама на, още не сме.
  • 8 Гост

    21 1 Отговор
    Да......изборите наближават и искат да ни сложат юздите отново....
  • 9 2 дена на училище

    20 2 Отговор
    и виж ти, кой е виновен. Тези ученици нямат друга работа освен да разпространяват експеримента.
  • 10 Фарс

    19 0 Отговор
    Байдън обяви пландемията за приключила. Не се потете...
  • 11 Е, как така???

    19 0 Отговор
    Абе, я стига! Тази информация от къде точно я преписахте!?!? А видяхте ли за коя година и за кой месец е??? На фона на 140 човека дневно с положителен тест за ковид, да се твърди, че има 10 области с рекордна заболеваемост... Е, това вече е пълна измишльотина. Нямам думи за това, колко трябва да си неадекватен, че да напишеш подобно нещо
  • 12 Аха!

    17 0 Отговор
    Ясно. Учениците пак са виновни.Много светкавично заразява този ковид - за два дни. Свърши летния сезон, тогава нямаше проблем, украинците от март месец влизаха без никакви тестове, тогава също нямаше проблем.... Интересно става. Вече трета година едно и също. Истинската причина според мен е съвсем друга-отново онлайн да учат учениците, защото идва зима, а отоплението е супер скъпо сега, по обясними причини. Та, за да бъдат онлайн отново, трябва да са виновни за нещо. И ето ти грандиозната рекордна заболеваемост. Просто отврат.
  • 13 Д-р Хаус

    16 1 Отговор
    Кога да чакаме връщането на Кантарджиев, Кунчев, Витанов и сие? Айде, искаме пак барикади по пътищата, да се иькъртят пейките в парковете, за да не се сяда, маски, шлемове и пр. И най важното, да се върнат пак добавките от 1000лв за заплати на лекаку, даскали и пр. хора, които били на 1ва линия. Айде че те огладняха като им ги спряха и вече се чува рев. Дали пък именно затова случаите да се увеличават?

    Коментиран от #18

  • 14 Явор

    6 1 Отговор
    Ами май вече вирусът си е просто сезонна инфекция. Времето захладня и затова е така. Аз ви предлагам, ако тия най-после не престанат, да бъдат осъдени. Безспорно трябва да се ваксинират всички, но страшното отмина. И Николай Витанов пак се опитва да създава паника с мрачни прогнози. Повечето хора спазваха мерките и бяха съвестни. Страшното отмина. Наистина трябва тези хора вече да престанат. Издевателстват над психиката на народа; без да ги интересува, издевателстват. САЩ днес са обявили край на пандемията. По-голямата част от хората вече не ги интересува Ковид. Повечето хора ги интересува дали ще са на топло и на светло през зимата. Това е актуалният и важен въпрос сега.

    Коментиран от #19, #21

  • 15 Явор

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Корги":

    Ако ти решиш да не слагаш, за тебе никой няма да ги върне.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Явор

    4 0 Отговор
    Прекратете медийното говорене на тая тема. Престанете вече. Сега, това, което правите, прилича на грозно обвинение към учениците. Те повече не могат да учат онлайн. Резултатите от матурите са доказателство за това. На 13 март 2020 обявиха, че сме в извънредно положение. Медиите какво не разбраха от това. За извънредно положение се говореше. Вече редакторите да си го набият в главите. Няма маски, освен в аптеките, има известен брой ваксинирано население, но не е достатъчно, но се възвърна интересът към ваксинацията. Или спирате говоренето по тоя въпрос, или насила ще бъдете накарани да го направите. Коронавирусът сега е просто една от многото сезонни инфекции. Две години имаше здравното министерство за стратегия за увеличаване на интензивните легла. Такава стратегия нямаше. Значи няма защо да вините хората, че били небрежни към мерките. За спирането не ви заплашвам, не ми е в стилът; просто се боря с вашето натрапване на тази зараза, която очевидно сега не убива толкова хора, колкото убиваше преди. СЗО каза, че краят на пандемията е близо. Най-после престанете да говорите на тази тема. За онкоболните, за сърдечноболните хора говорете. Тази тема е актуална винаги.
  • 18 Явор

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Д-р Хаус":

    Аз нищо не чакам, за тия, които ти си ги изброил съм спрял да мисля. За Мутафчийски най-вече, а него никакъв го няма както виждаш. Те явно са суетни, но мен суетата им не ме интересува.
  • 19 Аз да те питам

    7 1 Отговор

    До коментар #14 от "Явор":

    Дай ми поне един смислен аргумент защо трябва да се "ваксинирам" и да си разбутвам имунната система , която през цялата ковидистерия не показа и най-малък пробив дори и с най-безобидната симптоматика. На 66 г. съм и както се сещаш, не съм с младежко здраве. Та защо "безспорно" трябва да се "ваксинирам".?????

    Коментиран от #20

  • 20 Не казвай на никого

    0 2 Отговор

    До коментар #19 от "Аз да те питам":

    Защото стената на един кръвоносен съд в тялото ти е около 0.3 милиметра.
  • 21 Точно

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Явор":

    И защо да е "безспорно", че трябва да се ваксинират всички. Май тия дето се набоцкаха тепърва ще усещат дебелия - и солта изядоха, и боят ще изядат.