Last news in Fakti

10 Октомври, 2022 14:23 765 1

НЗОК дава на всички лечебни заведения още 774 млн. лева за последните три месеца на годината

  • нзок-
  • допълнителни средства-
  • лечебни заведения-
  • края на годината

Без санкции за болниците, които не са договорили увеличение на заплатите от 1-ви август, поясни управителят на Здравната каса Петко Салчев

НЗОК дава на всички лечебни заведения още 774 млн. лева за последните три месеца на годината  - 1
Снимка: БГНЕС

Болниците, които не са постигнали договореното увеличение на заплатите на медицинския персонал от 1-ви август, няма да бъдат санкционирани, а всички лечебни заведения ще получат допълнителни средства от Здравната каса за последните три месеца на годината в общ размер 774 милиона лева.

Това съобщи управителят на Здравната каса Петко Салчев след заседание на Надзорния съвет, цитиран от БНР. Ще бъде разплатена и надлимитната дейност на болниците, която от началото на годината до момента е 43 милиона лева. Исканията, поставени в петък от държавни, общински и частни болници, за допълнително актуализиране на цените на клиничните пътеки с размера на инфлацията, няма да бъдат изпълнени.

Според решението на Надзорния съвет резервът на Касата няма да бъде разблокиран.

"Искането за увеличаването на цените на клиничните пътеки, свързани с инфлацията, към момента годишната инфлация с натрупване е 17.7% по данни на НСИ. Цените на клиничните пътеки са вдигнати с 25%", каза управителят на Националната здравноосигурителна каса Петко Салчев


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Добре, ама

    1 0 Отговор
    Да направят проверка колко ненужни манипулации и изследвания се изписват за болнично лечение вместо амбулаторно заради прословутите клинични пътеки. В същото време се изписват хора с тежки заболявания и няма болници за долекуване и рехабилитация, щото някой чиновник така преценил.