Last news in Fakti

20 Октомври, 2022 08:51 1 421 20

САЩ искат COVID ваксината да стане част от безплатната детска имунизационна програма

  • сащ-
  • деца-
  • ковид-19-
  • ваксина-
  • имунизация

Ваксините в САЩ се предоставят безплатно от федералното правителство на страната, а извънредната здравна ситуация се очаква да приключи в началото на следващата година

САЩ искат COVID ваксината да стане част от безплатната детска имунизационна програма - 1
Източник: Shutterstock

Американски експертен комитет препоръча вчера имунизацията срещу КОВИД-19 да стане част от детския ваксинационен календар на Центровете за превенция и контрол на заболяванията (CDC), които осигуряват безплатни имунизации за милиони деца всяка година, съобщи Ройтерс.

В момента ваксините в САЩ се предоставят безплатно от федералното правителство на страната, а извънредната здравна ситуация се очаква да приключи в началото на следващата година. След нейния край продажбата на ваксини и медикаменти срещу КОВИД-19 ще премине към частния пазар, предаде БТА.

Препоръките на експертния комитет включват имунизация в рамките на програмата "Детски ваксинации", следвайки насоките на CDC - за всички деца над шестмесечна възраст и бустерни дози за тези, навършили пет години.

По време на обявяването на препоръките, представители на здравните власти подчертаха, че не гласуват за включване на ваксините срещу КОВИД-19 в годишния ваксинационен календар. Те заявиха, че това е само стъпка в тази посока, но не очертаха времева рамка за реализирането на идеята.

Американските Центрове за контрол и превенция на заболяванията отговарят за ваксинационните календари и определят целеви групи по възраст и щат, както и кои имунизации са задължителни за достъп до учебни заведения.

Едва около една трета от американските деца в училищна възраст са ваксинирани срещу КОВИД-19, отбелязва Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка 1.2 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    24 1 Отговор
    Че тя не е за цял живот като истинските ваксини!?
  • 2 Псевдоним

    21 1 Отговор
    Безплатна ваксина от държавния бюджет.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Селянин

    32 2 Отговор
    Там нищо безплатно няма. Идеята е безплатно да си създадат нови клиенти още отрано и да се върти колелото на фарма мафията. Това е страната с най-скъпото здравеопазване и също така и с най-болното население. Там имаш ли пари си плащаш и ти правят закон по твоята поръчка.
  • 5 как децата?

    23 2 Отговор
    Те боледуват най-малко. Да си правят календар за тези над 60г. Тези ваксини са като грипните, след година няма никой.
  • 6 Зелен Демократ

    23 0 Отговор
    Лека полека си идваме на думата- децата , ах децата, респект към такива експеркти!
  • 7 Родолюб фон Барух Ал Сабах дьо Муажон

    12 1 Отговор
    Аз им казах така. И за горивото се разбрахме. И за оръжията и за разделена и слаба Европа и доминиращ долар и за офшорките МИ и на Зеленски мижавите проценти , награди и къщата му в Маями. Бегом към касите. Тока ,дизела и ваксините трябва да се платят. Благодаря. И Зеленския ви благодари.
  • 8 Сттт

    14 1 Отговор
    Потърсете какво казва проф.Багди по въпроса!
  • 9 Кеша на Ковид

    23 0 Отговор
    "От 100 бременни жени, които са получили ваксината преди 3-тия триместър, 83% са загубили децата си!"

    Д-р Силвия Лимер, евродепутат от Германия говори в Европейския парламент
  • 10 Мишо

    25 0 Отговор
    Миналата седмица в ЕП имаше питане от евродепутат, за това че, Файзер са започнали работа по ковид ваксината си 2017. Три години преди да се появи вируса. А от Файзер мълчат.

    Коментиран от #11

  • 11 Хаха

    13 2 Отговор

    До коментар #10 от "Мишо":

    Подобни факти се знаеха още от самото начало на измислената пандемия. Имаше качвн документ на сайта на световната банка за ковид "тестовете", чиито доставки, включително и за България са започнали от 2017. По същата аналогия може да съдим и за сегашният цирк-"война" - кога точно е плануван от глобалистите. Между другото Путин също е послушно глобалистче и виждаме, че с радост "ваксинира" собственото си население и прави доста бързо стъпките към цифрова валута и ограбване на хората.
  • 12 Студопор

    5 0 Отговор
    Белината не върши ли работа вече?
  • 13 __!__

    14 0 Отговор
    Сатанистите в тяхната държава яко се оправят с хората,на едни им слагат експериментални ваксини няма деца няма старци под ножа,а на други им плащат да се друсат с наркотици под предтекст ,че това е терапия за тяхното оздравяване.ТОВА СЕ КАЗВАТ ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИ ЦЕННОСТИ И ДЕМОКРАЦИЯ.ИДВА И ПРИ НАС ТОЗИ ФИЛМ.
  • 14 Дааааааам

    5 0 Отговор
    Дълбоката държава опитва докъде ще поддаде стадото. Целта е и отвличане на вниманието от напъващата финансова криза. Май зациклят. Но нещо им свършват панаирджийските трикове и предстои настъпване на мотиката. Спасителната за тях война с РФ не върви според очакванията им.
  • 15 Айде холан, де.

    7 0 Отговор
    Това отровно "чудо" не е ваксина, а средство за депопулация на населението. Психобанкерчетата съвсем са изтрещяли и самозабравили. Ще амат сУровите жабета.
  • 16 фрика

    2 0 Отговор
    виждам бъдещето: после ще има резко увеличение на инсултите при 10г. така съвсем случайно....
  • 17 Вирус

    2 0 Отговор
    Депопулацията продължава
  • 18 Зима

    2 0 Отговор
    Какви глупости, какво безплатно- в Щатите нищо не е безплатно. От училището на сина ми поискаха да му се сложи Тетанус като част от тази Детска имунизационна програма. Платих 50$.
  • 19 Хе хе

    1 0 Отговор
    Не безплатно, а пари да ми дават пак не им искам ваксината.
  • 20 Интересно

    1 0 Отговор
    У нас за 2 години зор успяха да принудят да се ваксинират едва 30%, а в щатите още успяват да ги излъжат.