Last news in Fakti

20 Октомври, 2022 15:45 2 674 4

Какво ще се случи с тялото ни, ако всеки ден ядем поне по 1 круша?

  • круши-
  • здраве-
  • ползи за здравето-
  • витамин с

Този плод носи големи ползи за здравето ни

Какво ще се случи с тялото ни, ако всеки ден ядем поне по 1 круша?   - 1
Снимка: Shutterstock

Крушите узряват между август и септември. По това време се препоръчва да ядете колкото е възможно повече тези плодове. Но за здравето най-добре ще е, ако ядете круши всеки ден през цялата година.

Смята се, че крушите помагат при лечение на кашлица, заболявания на горните дихателни пътища, облекчават и треска. Тези плодове съдържат много мед, витамин С, които предпазват тялото от увреждане на клетките. За най-полезни се считат дивите плодове, пише dariknews.bg.

Ако ядете поне една круша на ден, това ще донесе големи ползи за здравето, смятат експертите. Ще можете да контролирате теглото си, да намалите шансовете да се сблъскате с хронични заболявания (хипертония, диабет, сърдечни заболявания). И тялото ви ще получи достатъчно различни витамини и минерали.

Всички сортове круши помагат при утоляване на жаждата, заздравяване на рани, разреждане на жлъчката. Сокът от круши се използва и за укрепване на капилярите.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ъъъ

    3 1 Отговор
    ми.. незнам,ама това за което си мисля кат чуя круша е ... WC
  • 2 Чичо Тони

    6 2 Отговор
    Ако след като изядете круша изпиете и чаша топла вода, тогава гарантирано няма да кашляте. :)
  • 3 Под кривата круша

    3 2 Отговор
    Колкото и круши да ядете, пак няма да паднете по-далеч от дървото.
  • 4 един от многото

    3 1 Отговор
    Който яде много круши , задника му ще се отпуши!