Last news in Fakti

7 Ноември, 2022 16:18 2 193 4

Диетолог посочи най-добрите храни за отслабване

  • диетолог-
  • отслабване-
  • диета-
  • храни-
  • закуска

Той посочи и най-полезната закуска за фигурата

Диетолог посочи най-добрите храни за отслабване - 1
Снимка: Shutterstock

За да отслабнете, трябва да ядете извара, спанак и леща, казва диетологът Майкъл Мозли. Той изброи храни за отслабване в публикация на „Дейли мирър”, предаде БГНЕС.

Мозли обясни, че предпочита да набляга не на храните, които са забранени по време на диетата, а на тези, които могат и трябва да се консумират.

Специалистът добави, че трябва да се направи избор в полза на храна, която подобрява метаболизма и засища организма. Храните, богати на протеини, фибри и здравословни мазнини, също ви помагат да отслабнете и да намалите апетита, казва той.

Диетологът предложи към диетата да се добавят яйца, бадеми, пилешки гърди, говеждо без мазнини, гръцко кисело мляко, извара, леща, спанак и киноа.

По-рано беше съобщено, че Мозли посочи най-полезната закуска за фигурата. Според него, за да се поддържа хармония, е по-добре да се избират ястия с яйца за закуска.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Сух

    2 1 Отговор
    Мързеливите прасета имат нужда от диета. Лично аз довечера ще му изманджам един гювеч със свински ребра, врат, картофи, моркови, лук, чесън. Да ви е вкусно!
  • 3 диета за отслабване

    5 2 Отговор
    Закуска: три баници с един литър айрян
    Обяд: голяма шкембе чорба с много чесън,две тройки кюфтета и кебапчета с гарнитура,две халби бира, един топъл селски хляб,за десерт една тава крем карамел
    Вечеря: 300 грама ракия с шопска салата,една мешена скара, топъл селски хляб, една халба бира.....десерт няма за вечеря
  • 4 какво

    3 0 Отговор
    Гръцко кисело мляко?