Last news in Fakti

8 Ноември, 2022 11:17 1 502 1

Китайско лекарство срещу депресия бе одобрено за пускане на пазара

  • китай-
  • депресия-
  • лекарство-
  • симптоми-
  • тревожност

Държавното управление на медицинските продукти на Китай одобри за пускане на пазара нов тип антидепресант, разработен от китайския университет „Йентай“

Китайско лекарство срещу депресия бе одобрено за пускане на пазара - 1
Източник: Shutterstock

Държавното управление на медицинските продукти на Китай одобри за пускане на пазара нов тип антидепресант, разработен от китайския университет „Йентай“, съобщава радио Китай, цитира 24chasa.bg.

Таблетките Толудесвенлаксин хидрохлорид са ново иновативно лекарство на китайските учени с независими права върху интелектуалната собственост за лечение на депресия, се посочва в документа за одобрение.

Тиен Дзинуей, професор в университета „Йентай“ и ръководител на изследователския екип, каза, че новото лекарство е троен инхибитор на обратното захващане на 5-хидрокситриптамина, норепинефрина и допамина, и има доказан ефект в облекчаването на симптомите. Разработката му продължи повече от 10 години и бе съсредоточена върху преодоляването на недостатъците на най-често използваните антидепресанти, добави професорът.

Джан Хунйен, професор от Шеста болница на Пекинския университет, каза, че според резултатите от клиничните изпитвания, новото лекарство е в състояние да отговори на нуждите на пациентите за облекчаване на симптоми като тревожност, умора и когнитивни разстройства.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДЕ А

    0 1 Отговор
    Помага ли при депресираща заплата