Last news in Fakti

14 Януари, 2023 06:07 1 425 11

Проф. Кантарджиев: Без изхвърляния, че грипът е дошъл по-рано от обикновеното

  • професор тодор кантарджиев-
  • грип-
  • мерки

Епидемичната картина е напълно нормална за месец януари

Проф. Кантарджиев: Без изхвърляния, че грипът е дошъл по-рано от обикновеното - 1
Снимка: Радио Дарик

В момента няма нищо извънредно и нищо, което да налага необходимост от спешни епидемиологични мерки. На този етап в България върлуват сезонен грип, коронавирус, респираторен синцитиален вирус и още 15 вируса. Епидемичната картина е напълно нормална за месец януари, без изхвърляния, че грипът е дошъл по-рано от обикновеното".

В това бе категоричен пред Дарик радио епидемиологът проф. Тодор Кантарджиев.

Сухото време, което обаче наблюдаваме в момента, предполага по-голяма вероятност за предаване на респираторни инфекции, смята той.

Проф. Кантарджиев призова уредите, закупени за стерилизация на въздуха при пандемията от коронавирус, да се използват, защото действат срещу всички респираторни вируси във въздуха.

Експертът препоръча още прием на витамин D, както и дезинфекция на горните дихателни пътища с клъстерно сребро във вид на аерозол.

По отношение на антибиотиците, проф. Кантарджиев припомни, че те се налагат при само 1 от 10 болни от грип, при който се развива бактериална пневмония.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Уса

    16 1 Отговор
    Какви сте двулики лисици до вчера всичко бешененормално а днес същото е нормално.Няма да ли да си ходите по вилите и да оставите народа на мира
  • 2 Хи хи

    16 1 Отговор
    Tик-так, тик-так, бай шиле.
  • 3 мда

    13 0 Отговор
    Грипа идва когато каже мустакатия измамник.
  • 4 Онзи

    17 0 Отговор
    Глобалистите нареждат кога идват и си отиват пандемиите. Кантарджиев е само платен говорител.

    Коментиран от #8

  • 5 ха ха

    14 0 Отговор
    "уредите, закупени за стерилизация на въздуха". - А като излязат сред природата, как ще стерилизират въздуха!? Или ще си стоят само в къщи обградени с "памук"!?Вирусите идват и отминават. Човешкият организъм трябва да се пребори с тях.
  • 6 И икона

    11 0 Отговор
    си сложил другарина "християнин" , облегната на......... прозореца ! Крадла , и тя фалшива като него , го приюти нагло на народен гръб в общината !
  • 7 Директно:

    9 0 Отговор
    Кво гледаш като отровен, бе мръсен мошеник!?
  • 8 Така е

    7 0 Отговор

    До коментар #4 от "Онзи":

    Но глобалето подготвят тайно договор на държавите със СЗО. Тежко и горко на хората, чиито полютици го подпишат. По време на световното по футбол, когато плебса е бил зает да зяпа, е бил доизпипан и е качен на официалната им страница. Съдържа 32 страници и ти настръхва косата като разбереш какво ни готвят. А сегашните ни продажници на 100% ще го подпишат от първите и то тайничко. Трябва много да внимаваме, да не се допусне това.
  • 9 123

    1 0 Отговор
    Шебек
  • 10 Витанов, Катранджиев, Кунчев, все

    2 0 Отговор
    Престъпници на свобода!! Тези идиоти Опсихясваха Народа по време на Ковид 19,заради тях си отидоха и много хора от други заболявания, защото здравните заведения го Удариха само на Печелбарство и зарезаха, не приемаха
    други пациенти с други заболявания, много от които починаха!! Тея са престъници!!!
  • 11 Тази икона е Сложена зад Катранджиев

    2 0 Отговор
    само за Снимката, копира Зайчарника в Банкя!!