Last news in Fakti

30 Януари, 2023 09:57 1 104 8

Адвокат Стоян Стойков: От "Шейново" казват, че е много високо обезщетението, но не казват какво е реалното според тях

  • стоян стойков-
  • шейново-
  • обезщетение-
  • родители-
  • болница-
  • сума

Родителите искат обезщетение, защото според тях подобен случай не може да остане безнаказан, коментира юристът

Адвокат Стоян Стойков: От "Шейново" казват, че е много високо обезщетението, но не казват какво е реалното според тях  - 1
Снимка: БНТ

"Болницата по никакъв начин не се ангажира с всичко това, което анонсираха, че ще платят доброволно сумата. От "Шейново" казват, че е прекомерно високо обезщетението, но никой от тях не е казал какво е реалното според тях обезщетение", заяви в "Денят започва" адвокат Стоян Стойков.

По думите му няма такъв аналогичен случай и не могат да бъдат измерени такива неимуществени щети.

Адвокат Стоян Стойков прогнозира, че едно такова дело ще продължи година и половина - две.

"През цялото това време тези родители и тези деца ще живеят отново в случая. Това предвижда психологични експертизи", допълни адвокат Стоян Стойков.

Поясни, че родителите искат обезщетение, защото според тях подобен случай не може да остане безнаказан.

"Сумата от 300 000 лева се определи след консолидация между двете страни. Когато има колективна отговорност никой не е застрахован в обществото, че няма да се случи отново. Контролът ще бъде такъв, какъвто е бил и преди. Оставката е морален акт", добави адвокат Стоян Стойков.

Според него този, който чувства, че трябва да има оставка, трябва сам да е подаде.

"В съда ще влязат абсолютно всички и ще започнат да свидетелстват, всичко ще стане ясно в един процес", каза още адвокат Стоян Стойков.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Боруна Лом

    3 1 Отговор
    МАНДЖААА
  • 3 Тредстоун

    1 4 Отговор
    Ами ако болницата съди родителите че безотговорно са взели чуждо бебе , може и умисъл да има , все пак на по късен етап след едно дело и извън съдебно споразумение ....600 000,00лв. , кой ти ги дава за 2-3 месеца си уреждаш живота. Къде са гледали тези иначе толкова наранени в момента майки по време на изписването , така ли не са сравнили номерата на техните гривни с тия на децата , .... Може би ако не бяха толкова алчни и поискаха разумна сума , 5 - 10 000 , може и да ги вземат , но това което искат в момента е абсурдно.
  • 4 Лаком

    2 2 Отговор
    си Адвокатеее!
  • 5 Това да отнемат,

    2 1 Отговор
    Плът, от твоята плът?! Няма цена! Наложили, на виновните, дисциплинарни наказания? За доживотен затвор, без право на замяна са, медиците!

    Коментиран от #6

  • 6 Нямаш подкрепа,

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Това да отнемат,":

    Защото българинът иска да е в далаверата! “Бори се” с корупцията и несправедливостити, но част , от сънародниците ни, са петимни да са в далаверата😏
  • 7 Как може,

    0 0 Отговор
    Бебето, да си свали марката, жетонът, от ръката? Кой го направи и поради какъв интерес ?
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.