23 Юни, 2023 05:13 1 338 12

42-ма нови заразени, починаха двама с коронавирус

  • коронавирус-
  • починали-
  • заразени

Активните случаи към момента са 1 747

Новите потвърдени случаи на коронавирус у нас за последното денонощие са 42, сочат данните на Единния информационен портал, предаде БТА.

Направени са 1235 теста, което означава, че делът на положителните резултати е 3,4 процента.

Починали са двама пациенти с потвърдена коронавирусна инфекция.

Към днешна дата в болница са 180 души с диагноза коронавирус, от които 30 са в интензивно отделение. Новопостъпилите в болница са 13.

Излекувани през последното денонощие са 117 души, а общо от началото на пандемията - 1 268 660.

Активните случаи към момента са 1 747.

През последните 24 часа са поставени десет дози ваксина срещу коронавирус, а общо от началото на ваксинационната кампания - 4 613 078.

Общо 38 418 души у нас са загубили битката с коронавируса от потвърдените 1 308 825 заразени от началото на пандемията, сочат данните на Единния информационен портал.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Петър

    15 1 Отговор
    Това за повечето хора вече няма никакво значение. Никой не иска да си спомня Ковид годините, защото никой не иска да си спомня лошите периоди, а и защото никой не би искал да признае пред себе си, че е бил овца, а една трезва ретроспекция би му показала именно това.
    Стадото няма памет. Не иска да има памет. Иска да забрави и успешно забравя. За това на стадата им се случват отново и отново едни и същи бедствия и стадата все така не успяват на базата на опита си да избегнат или смекчат бедствията.
    Има разбира се и такива, които не забравят и всичко научено от експериментите със стадото се използва за управлението на стадото, естествено почти никога в интерес на стадото.
    Ковид годините показаха, че въпреки грандиозния технически прогрес, колосалната информация за всичко, навсякъде, безграничните възможности за комуникация и ерзац свобода хората са все същите безпаметни овци, като хората преди световните войни.
  • 3 Петър

    6 3 Отговор
    Ако вчера бяха направени 123 500 теста, а не само 1235 теста, днес като заразени с КОВИД-19 щяха да бъдат отчетени 4200 човека, а не само 42 броя. 6686
  • 4 Да бе

    13 0 Отговор
    Заразени но не от това даже името неискам да му казвам.Но не сте интересни а напротив ставате смешни!!Надупчиха хората и те горките се чудят какво им става с организмите.
  • 5 Възмутен

    6 2 Отговор
    Брей че зловеща картинка сложил шумоф
  • 6 Питане

    7 2 Отговор
    А колко вчера си заминаха от инфаркт и инсулт . И колко от тях бяха ваксинирани.

    Коментиран от #7

  • 7 Петър

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "Питане":

    Няма кой да ти отговори защото за споменатите от заболявания няма НАЦИОНАЛЕН ИНФОРМАЦИОНЕН ПОРТАЛ, а за КОВИД-19 има портал, нищо, че харчи пари за нещо което не е нужно.
  • 8 Всеки ден тираж

    0 7 Отговор
    Днес два мангъра с джакпот.

    Коментиран от #9

  • 9 Петър

    3 1 Отговор

    До коментар #8 от "Всеки ден тираж":

    Усещаш, че си се излъгал да се ваксинираш, нали?

    Коментиран от #10

  • 10 Усещам само, че

    0 5 Отговор

    До коментар #9 от "Петър":

    Мангърите намалявате и то от собствената си глупост
  • 11 Им бе цилус

    4 0 Отговор
    Двамата с Корона вирус от какво са починали?

    Коментиран от #12

  • 12 Починали са

    1 2 Отговор

    До коментар #11 от "Им бе цилус":

    От смърт