26 Юли, 2023 16:37 2 998 5

ДАНС уличи в лъжа кандидата за шеф на НЗОК

  • станимир михайлов-
  • нзок-
  • управител

До момента остава загадка кой е действителният собственик на фирма "Балкан кредит" АД, където Станимир Михайлов е акционер и управител

Държавната агенция за национална сигурност потвърди информацията на “Фокус", че кандидатът за шеф на НЗОК е нарушил закона срещу изпирането на пари.

Преди два дни Станимир Михайлов каза, че е разгласил реалния собственик на фирмата (бел. ред. - “БАЛКАН КРЕДИТ"АД), в която е изпълнителен директор и по този начин е изпълнил изискванията на закона.

“Като консултант през 2018 или 2019 година във връзка с промени в закона за мерките срещу изпирането на мръсните пари, аз лично подписах уведомление-декларация до ДАНС, в което съм посочил кои са крайните собственици, с какво точно се занимава фирмата и всичката останала информация, която беше поискана“, категоричен беше Михайлов пред депутатите в здравна комисия, където той беше на изслушване.

Днес обаче от ДАНС опровергават това негово твърдение. В свое писмо, качено на сайта на Народното събрание, агенцията пише, че никога не е получавала документ от Станимир Михайлов. 

“След извършена служебна проверка е констатирано, че в ДАНС не е постъпвала декларация във връзка с действителния собственик на "Балкан кредит" АД", посочва председателят на ДАНС Пламен Тончев.

Станимир Михайлов е единствен кандидат за управител на НЗОК, номиниран от коалиция ПП-ДБ. В петък предстои избирането му за управител на НЗОК. До момента остава загадка кой е действителният собственик на фирма "Балкан кредит" АД, където Станимир Михайлов е акционер и управител.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 На Бою

    23 0 Отговор
    човека лъсна !
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ясен

    6 0 Отговор
    Тоя от снимката шеф на джуджетата и еврото моше----те и крад---е
  • 4 Ццц

    5 0 Отговор
    Не е лесно да си крадец и да лъснеш като депутат или министър.
  • 5 незнайко

    1 0 Отговор
    Всички от ПП са в киреча, но ако мине номера, както с двойното гражданство на Кирил Петков !!!