Last news in Fakti

30 Юли, 2023 18:45 946 2

Над 70 души се възползваха от безплатните медицински прегледи в Белоградчик и Рабиша

  • прегледи-
  • белоградчик-
  • рабиша

От възможността да се прегледат безплатно са се възползвали хора от всички възрастови групи

Над 70 души се възползваха от безплатните медицински прегледи в Белоградчик и Рабиша - 1
Снимка: БГНЕС

Над 70 жители на град Белоградчик и село Рабиша се възползваха от възможността да преминат безплатен медицински преглед при кардиолог, гастроентеролог, ендокринолог, акушер-гинеколог. Кампанията се реализира в рамките на проекта "Лекар на село" на Фондация "Практикум", който е насочен към малките населени места, където липсват възможности хората да получат здравна грижа, съобщава БНР. Прегледите се проведоха със съдействието на председателя на Общинския съвет в Белоградчик Боян Минков, който определи инициативата като успешна.

"В Белоградчик 55 човека бяха прегледани, в Рабиша - 16 днес. Като повечето хора минаха при двама-трима лекари, общо 170 прегледа бяха направени. 34 човека се възползваха от кръвните изследвания безплатни в лабораторията. Така че може да се каже, че 200 прегледа имаше като цяло, което е доста добре за Белоградчик", отбеляза Боян Минков.

Вече е планирана и следваща подобна кампания, която ще се проведе през октомври, информира той.

"В началото на октомври за втори път ще направим подобно нещо, с малко по-различни лекари. Сега сондираме мнения и питаме хората от какво имат нужда. Засега сме сигурни, че октомври месец ще има уролог и невролог, но вероятно и още няколко други специалисти", каза председателят на Общинския съвет в Белоградчик.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Х

    6 0 Отговор
    И от безплатните ковид сиропи се възползваха много ама......
  • 2 Хипо долар 19

    3 0 Отговор
    На село нямат ли транспорт защото джипки има в мойто село на всеки метър или това е демократизирано село-друг вид .
    Но за едно са прави - лекарски специалности липсват в цели областни градове - например гастроентеролог е рядко щастие но невролози има колкото джипитата че даже са и с най-големите табели- конкуренцията е сериозна.