Last news in Fakti

20 Януари, 2024 11:17 3 153 19

Доц. Мангъров: Случва се при деца да откриваме по 2-3 вируса едновременно

  • грип-
  • коронавирус-
  • мангъров-
  • деца

Очаква в областите, които са обявили грипна ваканция, до 2 седмици нещата да са отминали

„В момента върлува „коктейл” от вирусни инфекции, начело на които е грипът. Но има и аденовируси, респираторно-синцитиални вируси и други”. Това коментира в предаването „Събуди се” доц. Атанас Мангъров, началник на Детската клиника на Инфекциозна болница.

„Случва се на деца да откриваме по 2-3 вируса едновременно”, обясни Мангъров.

В момента от 21 деца в клиниката в момента 9 са с грип А.

„Най-често причините за хоспитализация са висока температура, която е уплашила родителите, гърчове, или предпочитат да се лекуват в болница”, обясни доцентът.

Въпреки това той смята, че в момента в страната няма необичайна ситуация. Очаква в областите, които са обявили грипна ваканция, до 2 седмици нещата да са отминали.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Име

    14 32 Отговор
    Този трябва да се лекува. Ако изобщо е възможно това.
  • 3 Родител

    13 27 Отговор
    Смешник..Чайчета...
  • 4 АБВ

    11 29 Отговор
    Тоя идиот още ли е жив

    Коментиран от #18, #19

  • 5 Петър

    33 11 Отговор
    До коментари с номера едно, две, три и четири: Мангъров беше един от малцината лекари които разсъждаваха трезво по време на Ковид-19, но вие това не можете да го разберете.

    Коментиран от #8

  • 6 нннн

    14 2 Отговор
    Чувал съм, че през зимата има грип.
  • 7 Язовец

    8 20 Отговор
    Доктор Менгеле мислех, че се е нарадвал на вниманието покрай ковида и спря с изказванията. Ама то е нормално в един момент хората да спрат да дават по 170лв за частен преглед на който ти предписват чайче и аспирин. Трябва нова PR кампания.
  • 8 Петре,

    11 25 Отговор

    До коментар #5 от "Петър":

    заради Мангъров оставиха Вируса свободно да се разпространи и в резултат умряха хиляди Българи.Този човек е Престъпник в престилка...То е ясно,че Вируса ще премине през всички,обаче в този Бум на заразени,който причиниха Умишлено,болничната помощ също колабира...Хиляди умряха от липса на своевременна помощ...За ваксините няма да спорим !!

    Коментиран от #10, #12, #13

  • 9 Я го знам !

    13 4 Отговор
    Кекаво поколение расте.И това всичко е благодарение на лошата храна и напитки.
  • 10 Петър

    17 7 Отговор

    До коментар #8 от "Петре,":

    Нищо не си разбрал, престъпниците в бели престилки поставяха 500 ръждясали пружини и шкафчета от началото на 20-век което няма нищо общо с медицината в зала Арена Армеец, по препоръка на престъпниците в бели престилки се опитаха да затворят за туризъм Витоша планина, това също няма нищо общо с медицината, а броят на хилядите починали от Ковид-19 знаем как беше формиран, като починали от Ковид-19 се записваха хора починали при пътно-транспортни произшествия, например в болницата в Сливен стана пожар в Ковид-19 отделението при който пожар заради задушаване поради пожара почнаха трима болни, ами записаха ги като починали от Ковид-19, а не от пожар, имаше и случай на починал от нож при битов скандал, но понеже този човек беше под карантина за Ковид-19 и него го маркирана като починал от Ковид-19, още десетки примери мога да ти дам, всъщност, ти не помниш ли тия фрапиращи случаи?
  • 11 Нека да пиша

    3 9 Отговор
    Този е голям специалист ,щом на Ленчето Гунчева не можа да и излекува брадавиците и .
  • 12 Ветеран от Протеста

    4 15 Отговор

    До коментар #8 от "Петре,":

    Жена ми му вярваше и не се ваксинира,аз също...Заразихме се .Никаква реакция в болницата.Оставиха ни заразени да се разхождаме свободно за прегледи по поликлиниките ..Купих апарат за сатурация и когато падна на 70 ,разбрах,че ще се мре..Никъде не ни приемат - отделенията просто нямат нито достатъчно легла,нито достатъчно апарати за кислород - персонала изнемогва...Стоим в колата на улицата отчаяни и безпомощни..Това направиха !!Умишлено убиха Народа!!!!Накрая намерихме свободно легло,познайте как се е освободило в инфекциозно отделение - приеха жена ми с 80% обхванат от инфекцията бял дроб и 60 сатурация... и я спасиха..Абсолютна случайност..Аз останах отвън в колата.Това ни причиниха - да избираме кой да живее и кой не..

    Коментиран от #15

  • 13 Това е безспорен

    0 6 Отговор

    До коментар #8 от "Петре,":

    Факт.
  • 14 бракониер

    9 4 Отговор
    Ами как няма да има коктейл от вируси като цяла есен самолетите не спряха да пръскат. Цяло лято една черта няма в небето, но дойде ли края на лятото и цялата есен гледай какво става горе. Даже скоро пак беше нашарено.То се вижда кои самолети пръскат и кои не така че тия глупости че нямало как да се пръска да ги разправят на някой който им вярва. Баламите свършиха.
  • 15 ген. Муфтаджийски

    11 1 Отговор

    До коментар #12 от "Ветеран от Протеста":

    Трябваше да ви дойде та акъла, че такава болест Ковид не съществува и не е описана в научната литература. Можеше до си стоите вкъщи и да си лекувате настинката на топло, а не да търчите по болниците.

    Там лъжеха, че спасяват хората от болестта-чудо. Почти всички "умрели от Ковид" умряха точно в болниците след приложеното им "лечение".

    За лекарите е ясно - по 1500лв взимаха на Ковид-пациент. Без значение дали е жив или убит от тях.
  • 16 до пишман лекаря

    2 6 Отговор
    Този "лекар" трябва да се лекува, не да раздава съвети как да се лекуват болните! Трябваше да му вземат дипломата за лекар и я изгорят, а него близки на починалите от Ковид, да го утрепят с камъни! Боклук!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.