Last news in Fakti

25 Януари, 2024 16:45 1 298 5

Зеленият чай пази от деменция

  • зелен чай-
  • деменция-
  • ползи за здравето-
  • здраве

Според учените зеленият чай е много полезен за човешкото тяло.

Зеленият чай пази от деменция - 1
Снимка: Shutterstock

Три чаши зелен чай на ден може да помогне за намаляване на риска от развитие на деменция. Д-р Едуард Окело от Центъра за изследване на човешкото хранене към университета в английския глад Нюкасъл каза, че зеленият чай може да подобри умствената дейност и здравето, пише „Индипендънт“.

Професор Окело обясни, че зеленият чай съдържа химикал, наречен епигалокатехин галат, който убива ензим, увреждаш мозъчните клетки.

Според учените зеленият чай е много полезен за човешкото тяло. Но това не е всичко, той може да ви направи и по-щастливи. В допълнение към намаляването на риска от фатално сърдечно заболяване или инсулт, тази напитка може да действа като средство за подобряване на настроението. „От научна гледна точка зеленият чай съдържа биоактивни съединения, които поддържат ума фокусиран и спокоен в същото време“, каза експертът по хранене за здравето на мозъка Маги Мун.

Зеленият чай може да помогне и за предпазване от сърдечни заболявания чрез поддържане наздравословни нива на холестерола. Изследванията също така показват, че зеленият чай може да понижи кръвната захар и да помогне за предотвратяване на диабет тип 2. Чаят забавя естествения спад на добрия холестерол и може да понижи лошия холестерол.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Слави

    0 3 Отговор
    Разтройство от смукини прецедено през гевгир...ша мъ земите ли у фафли писцити?

    Коментиран от #4

  • 2 Байпън

    3 2 Отговор
    Проблемен е зеления чай.Ако не го пия деменцията ме хваща Ако го пия се напикавам
  • 3 Джоб Майдън

    3 2 Отговор
    Жалко, че Бай Дън не е бил зен чай нито веднъж.

    Зеленски има ли същия ефект като чая?
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.