Last news in Fakti

30 Януари, 2024 04:19 1 130 7

136 нови случая на коронавирус, починаха двама заразени

  • коронавирус-
  • починали-
  • заразени

Активните случаи към момента са 7 795

136 нови случая на коронавирус, починаха двама заразени  - 1
Снимка: БГНЕС

През последното денонощие у нас са били потвърдени нови 136 случаи на коронавирус, сочат данните на Единния информационен портал, предаде БТА. Двама пациенти са починали от коронавирус.

Направени са били 3 178 теста, което означава, че делът на положителните резултати е малко над 4 процента.

Към днешна дата в болница са 294 души с диагноза коронавирус, от които 43 са в интензивно отделение. Новопостъпилите в лечебно заведение са 24, като 62,5% от тях не са били ваксинирани.

През последното денонощие са били излекувани 50 пациенти, с което общият им брой от началото на пандемията стана 1 291 937.

Активните случаи към момента са 7 795.

През последните 24 часа има 16 поставени ваксинни дози срещу коронавирус. Общо от началото на имунизационната кампания са поставени 4 725 837.

Общо 38 729 души у нас са загубили битката с коронавируса от потвърдените 1 338 461 заразени от началото на пандемията, сочат данните на Единния информационен портал.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Хохо Бохо

    9 1 Отговор
    Активните случаи към момента са 7 795.
    Това означава, че през последните 57 дни са се разболявали по 136 души дневно /колкото са новите случаи днес/ и в този период от време никой не е оздравявал...

    Коментиран от #3

  • 3 Копипасте

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Хохо Бохо":

    Вероятно защото канцеларката, отговорна за актуализиране числата на излишния от над година КОВИД портал е в болнични заради грип и пост грипните усложнения, а заместник няма или не му е до тези числа изобщо!
    П.С. Навремето някои НОЩници и други КОВИД шпецове вместо думата "число" употребяваха думата "цифра" кой знае защо!?!?

    Коментиран от #4

  • 4 Петър

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Копипасте":

    Има и друг проблем, не е само канцеларката която вкарва данните, нали преди няколко месеца отпадна задължителната карантина при Ковид-19, а с това отпадна и това някой да те задължава да правиш тестове за да доказва, че вече не си с Ковид-19, малоумието идва от личните лекари и лабораториите които докладват(без някой да ги задължава) в РЗИ когато някой техен пациент се окаже с положителен тест за Ковид-19, проблема на държавните безработници в РЗИ е, че вече не получават данни за отрицателните тестове за Ковид-19, което пък не им пречи да записват нови хора които са с Ковид-19, но не се замислят как тези хора ще бъдат изписани от този измислен портал. От една година не може да се намери един читава български журналист и да постави тези въпроси пред гуруто на Ковид-19 в България, Кунчев

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.