Last news in Fakti

8 Февруари, 2024 04:32 957 7

50 нови случая на коронавирус, почина един пациент

  • коронавирус-
  • починали-
  • заразени

Активните случаи към момента са 7 785

50 нови случая на коронавирус, почина един пациент - 1
Снимка: БГНЕС

Новите потвърдени случаи на коронавирус у нас за последното денонощие са 50, сочат данните на Единния информационен портал, предаде БТА.

Направени са 1982 теста, което означава, че делът на положителните резултати е 2,5 процента.

Починал е един пациент с потвърдена коронавирусна инфекция.

Към днешна дата в болница са 215 души с диагноза коронавирус, от които 35 са в интензивно отделение. Новопостъпилите в лечебно заведение са седем.

Излекувани през последното денонощие са 30 души, а общо от началото на пандемията - 1 292 443.

Активните случаи към момента са 7785.

През последните 24 часа са поставени 20 ваксинни дози срещу коронавирус. Общо от началото на имунизационната кампания са поставени 4 725 948.

Общо 38 734 души у нас са загубили битката с коронавируса от потвърдените 1 338 962 заразени от началото на пандемията, сочат данните на Единния информационен портал.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петър

    1 0 Отговор
    Тази случка е от 23 ноември 2023 година Мислех,че в тази държава нищо вече не може да ме изненада,но далеч не е така!
    Пак ще ви занимавам с дядо ми,ама,ако искате да сте подготвени,защото там няма значение дали си на 82г или 2г,ще ме изчетете.
    Набързо ще Ви разкажа и за СМешната помощ в Перник.6 дни след изписването от окръжна болница,дядо ми отново се влошава.Този път звъня на 112,предния с частна линейка го закарахме в София, като си мислех,че лекуван веднъж там,искат не искат са длъжни да го закарат отново при тях. Да,ама не.Започва един разпит по телефона, прехвърляне към Спешното в Перник, нямало как в друг град,защото адреса ни е в пернишка област.Загубени-8мин.След това чакаме екип,когато се освободи, тогава ще дойде!
    Дойде след 45 мин,без да си дават много зор,без сирени и светлини.Защо да бързат,все пак е лекуван в София, какво ще усвояват повече от него?!
    Слиза закръглената леличка(лекар не мога да я нарека) и две минути се чуди и обикаля калта ,да не си нацапа белите чехли.Защо да си дава зор??Влезе,преслуша го и почна да ми обяснява как е наполовина в отвъдното.Да сме продължавали да му даваме 8-те хапчета,които по принцип взема. Той не е в съзнание,ама да пие хапчета??При въпроса ми не може ли венозно да му ги постави,тя отговори, че може да му бие само Урб@зон!!!В софийската линейка,преди три седмици,докато обикаляхме 2 часа болниците,да му намерим място,лекарката имаше всичко необходимо, за да го стабилизира,а тази тук нямала нищо.Дори

    Коментиран от #2

  • 2 Петър

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Петър":

    Продължението:
    В софийската линейка,преди три седмици,докато обикаляхме 2 часа болниците,да му намерим място,лекарката имаше всичко необходимо, за да го стабилизира,а тази тук нямала нищо.Дори шофьора обяснявал на мъжа ми как не могъл да вкара носилката,защото нямало кой да го носи?????След скандал медицинската пратеничка изплю камъчето защо не може да го вземе-да сме си го водили там,където е лекуван!В Перник няма да го приемат!Но едва ли ще издържи пътя!
    Как не я "изпратих" подобаващо, не знам...
    Гушкаме дядото и в "Св.Анна".Само аз си знам как съм се молила да не си отиде в колата,в ръцете ми...
    Толкова за нашите (пернишки)убийци в бели престилки!
    Там след 4 часа чакане, в чакалнята дойде един от лекарите,който го лекуваше в инфекциозното.Започна да ни се кара защо сме звъняли на завеждащия отделението,(който каза да го закараме,че няма проблем да го приеме отново),този ни казва,че изписал пациент,повече не го приемал,по каква пътека да го пусне??Щял да говори с доктора от реанимация,да го приеме там,ако ли не,не знаел...Е,приеха го.Остана в тежко състояние още два дни...
    И така, стигнах най-накрая до черния ден...
    След всички разправии заради липсата на лечение (беше изписан с пневмония, след 10 дневен престой там,и забележете-в рецептата за долечение нямаше антибиотик, а само хранителни добавки),капката, която преля чашата на търпението ми беше сутринта, в деня на погребението. От траурната агенция ни звънят в 9 сутринта,защо не сме казали,че е

    Коментиран от #3

  • 3 Петър

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Петър":

    Краят:
    От траурната агенция ни звънят в 9 сутринта,защо не сме казали,че е починал от К@вид, трябвало специална подготовка за пренасянето на трупа.Как да кажем,като са го измислили сега??Може би след като подписах отказа от аутопсия... Място не мога да си намеря от яд,от мъка,от разочарование.
    Как го изписаха след 10-дневния престой(усвоената клинична пътека)да го гледаме вкъщи и нямаше опасност от разпространение на К@вид, а в деня на погребението вече е опасен и трябва да бъде "опакован"???
    И още нещо-ако трябва да оставяте близък,който не може да се обслужва сам,пригответе си една по-голяма сума,за да "черпите" санитарките, поне да го нахранят,нищо,че болницата е държавна!
    Имам тлъст видео материал как ни рекетират санитарки и доктори.
    В първия работен ден ще сезирам всички институции,дано някой обърне внимание, макар че се съмнявам.Моите изводи са,че това е една добре разработена схема,с кодово име "К@вид ",която очевидно работи.Но за да намери моята душа покой,ще разказвам, където имам възможност.
    И много мразя да чувам близки на починали как им е тъжно, ама нямало какво да направят!Дайте гласност!Споделете случая си,пишете оплаквания,НЗОК,Медицински одит,Медицински надзор,ако имате възможност-съдете ги!Докато си мълчим и по-зле ще става.Аз не искам децата ми някой ден да преживяват ужаса,който преживях аз!"Наведена главица сабя не я сече",но ако това е цената за по-добро бъдеще,нека!

    Коментиран от #5

  • 4 До Петър

    2 0 Отговор
    Скъпи Петър, "демократичната" медицина не това, което беше по времето на соца.
    Тогава за цялата фамилия, баба, дядо, родителите и за нас - децата, се грижеха двама семейни лекари.
    Познаваха всичките ни болежки, ту идваха у дома, ту ние ходехме в поликлиниката.
    Не ни вземаха и стотинка, а баба ги черпеше с кафе.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.