Last news in Fakti

9 Февруари, 2024 14:58 2 523 6

Лекар посочи най-важната храна, която хората трябва да ядат, за да отслабнат

  • диета-
  • отслабване-
  • боровинки-
  • сладко-
  • плодове

Този плод е богат на фибри, има сладък вкус и е доста подходящ за диети

Лекар посочи най-важната храна, която хората трябва да ядат, за да отслабнат - 1
Снимки: Shutterstock

Регулирането на теглото може да бъде трудно, но един лекар обяви храната номер едно, която помага за отслабването, и твърди, че всеки трябва да я включи в диетата си. Важно е да подчертаем, че не е някой безвкусен зеленчук.

Това не е пакетче сладкиши или малко шоколад, но д-р Нийл Барнард, президент-основател на Лекарския комитет за отговорна медицина, заяви, че боровинките са чудесен начин да се подпомогне отслабването. Докато разговаряше със Стивън Бартлет в последния епизод на "Дневникът на един главен изпълнителен директор", лекарят разкри, че плодът трябва да бъде в списъка за пазаруване на всеки.

Боровинките са невероятна суперхрана. Те са богати на антиоксиданти, калий и витамин С, а лекарят заяви:

"Хората, които решават да ядат повече от тези храни и ги въвеждат в диетата си, отслабват. Ако ядете боровинки за десерт, вие не ядете сладкиши с крем все пак. Но дори и при консумирането на такива сладки плодове, пак се наблюдава намаляване на теглото и ние вярваме, че причините са в това, че боровинките са с високо съдържание на фибри."

Освен че са нискокалорични, плодовете са пълни с антоцианини, а д-р Нийл подробно описа как те "проправят пътя" към изгарянето на мазнините поради въздействието, което могат да окажат върху апетита и метаболизма. За тези, които не са почитатели на боровинките, той предложи още, че плодовете-братовчеди, включително малините, също могат да предложат подобни ползи.

Въпреки че боровинките имат отличителен цвят, хората едва сега осъзнават, че те не са сини. Радиоводещата Рейчъл Бърдън сподели разкритието в предаването "Закуска" на Radio 5 Live на 8 февруари. Рейчъл каза: "Тази сутрин прочетох, че боровинките не са сини." Рейчъл обясни, че анализът на учени от Бристолския университет е установил, че привидно синият цвят идва от "безцветен восъчен слой с дебелина два микрона," който покрива плода. Именно неговата "сложна микроскопична структура" е тази, която "пречи на самата светлина и я прави да изглежда синя с просто око".

Учените отстранили восъка, прекристализирали го върху лист хартия и го анализирали в лаборатория. Те са установили, че восъкът отразява както синя, така и ултравиолетова светлина, но ние не можем да видим ултравиолетовата светлина, а вместо това виждаме само синия цвят.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 плод-зеленчук

    6 0 Отговор
    Мислех, че суперхраната е тиква. 🎃🎃🎃
  • 2 Ломския

    2 1 Отговор
    Тоя доктор явно не е виждал червена боровинка.
  • 3 Голем смях

    7 3 Отговор
    АХАХАХАХ Най-важната храна е ..глад...Така се отслабва .Да сте видели дебел концлагерист ...

    Коментиран от #5

  • 4 МДАМ

    10 2 Отговор
    Освен другото, с боровинки няма да имате и пари за друга храна, така че отслабването е сигурно 👍

    Коментиран от #6

  • 5 пфф

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Голем смях":

    Тролев, за остроумен ли се мислиш? Гладът не е храна, а пълна липса на такава. И върви се прегледай, че се хилиш неадекватно!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.