Last news in Fakti

26 Февруари, 2024 14:58 1 252 0

Диетолог предупреди за коварна "тайна" на популярна напитка за отслабване

  • смути-
  • напитка-
  • отслабване-
  • здравословно хранене-
  • здраве-
  • храна-
  • сок

Що се отнася до смутитата, диетолог пита хората: "Бихте ли изяли всички съставки наведнъж, ако не можете да ги смелите в блендер?"

Диетолог предупреди за коварна "тайна" на популярна напитка за отслабване - 1
Снимка: Shutterstock

Независимо колко добра е репутацията на някоя здравословна напитка, тя не трябва да е причина да си затваряте очите за броя на калориите в нея. Британският диетолог Анджела Клукас твърди, че смутитата могат да ви накарат да напълнеете, колкото и да се убеждавате, че са здравословни.

"Наистина е лесно да смесите няколко плода и да ги изпиете много по-бързо, отколкото бихте изяли", обяснява експертът в разговор с Business Insider. На своите клиенти, които искат да отслабнат, тя не препоръчва смутита.

Смутитата, приготвени от плодове и зеленчуци, може и да са част от здравословното хранене, особено за тези, които искат да изградят мускулна маса. Но в действителност много хора не осъзнават колко калорична е тази напитка. В някои случаи така нареченият ореол на здравето прави някои напитки и храни да изглеждат по-здравословни, отколкото са в действителност.

Например фитнес баровете, прясно изстисканите сокове и инстантните мюсли закуски.

Ако не можете да си представите диетата си без смути, диетолозите предлагат един прост трик: поставете всички потенциални съставки на напитката в чиния и се запитайте дали бихте могли да изядете всичко това наведнъж.

"Ако това са половин кофичка кисело мляко, банан, ябълка, половин ананас и голяма лъжица фъстъчено масло и си мислите: "О, Боже, не, бих изял всичко това", не го и пийте", обобщава експертът.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА