Въпреки многобройните си полезни свойства, не всички хора могат да ядат авокадо.
Научно доказано е, че авокадото има благоприятен ефект върху сърдечно-съдовата система и нивата на кръвната захар. Има противовъзпалителни свойства и подобрява косата и кожата.
Въпреки това се препоръчва на страдащите от алергии да ядат авокадо с повишено внимание, пише vesti.bg. Алергичната реакция към този плод може да се прояви под формата на лек сърбеж около устата, подуване и анафилактичен шок. Ето защо, ако забележите необичайни симптоми след консумация на авокадо, по-добре е да се консултирате с лекар.
Поради високото количество фибри и мазнини в авокадото, някои хора могат да изпитат храносмилателни проблеми. По-специално, със стомашен дискомфорт, подуване и дори диария. Авокадото съдържа и много калий, чийто излишък се отразява негативно на бъбреците. За тези, които имат сериозно бъбречно заболяване, е по-добре да избягват напълно този плод.
И накрая, авокадото съдържа витамин К. Може да повлияе на ефективността на антикоагуланти: варфарин.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Да,да
14:51 14.03.2024
2 МИНИМАЛЕН ПЕНСЮНЕР/ХЛЯБ 1/2..'😕
15:01 14.03.2024
3 Странник
Колумнисти ли са или комунисти тези драскачи на малоумни диети!
Коментиран от #4
17:41 14.03.2024
4 Предник
До коментар #3 от "Странник":
И баба така, мажеше на самун хляб и слагаше шитаке, авокадо, синьо сиреньие, малко маскарпоне, два три слайса прошуто!Сушито, само със сашими наоколо. Но и не прекаляваше със соевия сос и васабито!
Винаги киноата я хапваше с чери домати и хималайска сол.
И от Джин никога не е бягала! Само по малко и с хлеб!
Забравих да спомена - понеже на село нямахме сионга хапвахме само перките и то на Коледа!
20:13 14.03.2024