Last news in Fakti

15 Март, 2024 14:18 1 238 10

5000 крачки три пъти седмично удължават живота

  • ходене пеш-
  • крачки-
  • здраве-
  • удължаване на живота

Ходенето несъмнено може да има положително въздействие върху физическото здраве

5000 крачки три пъти седмично удължават живота - 1
Снимка: Shutterstock

Да останеш активен колкото е възможно повече е ключов компонент на всеки здравословен начин на живот. А нещо толкова просто като ходенето несъмнено може да има положително въздействие върху физическото здраве.

Ново изследване, публикувано от Лондонското училище по икономика и платформата за здраве и благополучие Vitality Global, установи, че по 5000 крачки три пъти седмично в продължение на две години може да увеличи продължителността на живота на човек с до три години. Освен това може да намали разходите за здравеопазване на пешеходците с близо 13%, пише mensjournal.com.

Като част от проучването учените са създали "Индекс на жизнените навици", който анализира поведението и навиците на един милион участници в Обединеното кралство и ЮАР между 2013 и 2023 г.

Основателят на Discovery Vitality Адриан Гор отбеляза, че здравословните навици могат значително да подобрят качеството и продължителността на живота: "Нашите данни показват, че това въздействие е не само значително, но също така обхваща различни възрасти, рискови фактори и здравословни състояния. Поддържането на малка физическа активност има дългосрочни последици за здравето".

Изпълнителният директор на Vitality UK Невил Куповиц добави, че това изследване ясно показва силата на малките промени в поведението и значителното въздействие, което те могат да имат върху здравето и благосъстоянието, пише БГНЕС.

"Предприемането на последователни стъпки за формиране на здравословни навици е от ключово значение и от тези данни виждаме, че никога не е твърде късно да започнем. Този подход към обичайната физическа активност и упражнения може напълно да трансформира и подобри нашето колективно здраве", посочва Куповиц.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зевс

    15 1 Отговор
    Всеки ден правя между 8000 и 10000 крачки, ако фалира пенсионната система да знаете, че е заради мен :)
  • 2 Еее...

    7 1 Отговор
    Значи , разносвачите трябва да са безсмъртни ! А такива професии , и спортисти бегачи различни дисциплини , не живеят дълго !
  • 3 Пищова

    2 3 Отговор
    Якото жасане отзад също !
  • 4 пробваш без краки и виждаш - не може

    1 1 Отговор
    дишай 40 пъти за минута , катери 30 стъпала, лежи 4 часа , ами разликата бадън неофита е такава . Борел така живее . 14 сядания на стол 14 ставания . абе луда работа . без пари е чиста аванта . по добро от секса .
  • 5 Българин

    4 0 Отговор
    "5000 крачки три пъти седмично удължават живота"
    Ми то па един живот......

    Коментиран от #6, #9

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.