Last news in Fakti

10 Април, 2024 12:56 1 207 2

Салатата "Цезар" може да съдържа повече калории от чийзбургер

  • салата цезар-
  • салата-
  • хамбургер-
  • чийзбургер-
  • калории

Всички добави в салатата "Цезар" я правят вредна калорийна бомба

Салатата "Цезар" може да съдържа повече калории от чийзбургер - 1
Снимка: Shutterstock

Днес, на рафтовете в супермаркетите, в кафенетата и ресторантите, ни се предлага огромно количество продукти, които се рекламират за здравословни, но понякога е трудно да се определи кой от тях е наистина полезен за нашето здраве, и кой е просто добър маркетингов трик.

Австралийският диетолог Амелия Филирст заяви, че някои храни, които повечето от нас смятат за полезни, всъщност съдържат огромно количество излишни калории и вредни вещества. Тя изследва най-популярните митове за здравословни ястия, които обикновено се приготвят при диета, пише zdrave.to.

Тези храни включват салата Цезар, пилешки ролца и дори мюсли. Амелия Филирст също споделя информация защо трябва да спрете да ги използвате и как да намерите полезна алтернатива.

Тя започва със салатата "Цезар", която е много вкусно и богато на вкусове ястие. На пръв поглед си мислим, че няма как да сбъркаме със салата, която съдържа маруля или айсберг и пиле, но дори не подозирате, че цели 1000 калории могат да се съдържат в една голяма порция.

Най-често салатата, предлагана в заведенията за хранене, включва сирене, пиле, яйца, напоени с олио, крутони, бекон и дресинг на основата на майонеза. Тези съставки съдържат голямо количество калории и мазнини. По този начин калоричното съдържание на салата може да задмине това на един чийзбургер.

Ако искате да ядете здравословна храна, но не сте готови да се откажете от "Цезар", можете да поръчате по-здравословна версия на това ястие. Например, помолете да не добавят крутони, а вместо майонезен сос поръчайте дресинг на базата на зехтин или лимонов сок.

Диетологът също препоръчва да се предпочитат пресни зеленчукови салати, които ще осигурят на тялото ви много витамини и минерали, както и фибри, необходими за нормалното функциониране на стомашно-чревния тракт.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Ахааа

    3 1 Отговор
    А какво е тва чийзбургер, че аз съм българче "свободно"...и не ги разбирам много тия работи...?