Last news in Fakti

27 Юни, 2024 15:56 623 1

Яжте тиквени семки за красива кожа и стройна фигура

  • тиква-
  • тиквени семки-
  • полезно-
  • здравословно хранене

Не бързайте да изхвърляте тиквените семки, след като приготвите тиквата

Яжте тиквени семки за красива кожа и стройна фигура - 1
Снимка: Shutterstock

Полезната и вкусна тиква е една от основните храни, които трябва да присъстват в ежедневната ни диета. Тя е сладка, здравословна и дори евтина в сезона си. Когато обелите и нарежете тиквата, най-вероятно изхвърляте семената. Но това е грешка, защото тиквените семки не са по-малко полезни от самия плод.

Нека да разгледаме какво прави тиквените семки толкова важни и полезни за организма:

Букет от витамини

Тиквените семки са богати на витамини А и Е, които са отговорни за младостта на кожата, за здравето на ноктите и косата. Ако кожата ви е люспеста, косата ви е суха и крехка - включете тиквените семки в диетата си.

Цинк

Цинкът е друга важна съставка, която е от съществено значение за здравата кожа. В крайна сметка, никой не иска да ходи с пъпки и възпаления по кожата, нали? А в тиквените семки цинкът се съдържа в достатъчно количество, за да предотврати това.

Отслабване

В допълнение към всички изброени по-горе предимства. Тиквата съдържа огромно количество фибри, а тиквените семки нормализират метаболизма. Затова, въпреки привидно значителното си калорично съдържание (около 500 ккал на 100 грама), тези плодове допринасят за притъпяването на глада и загубата на тегло, пише zdrave.to.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ти си

    2 0 Отговор
    По-добре пийте олио от тиквени семки -тъмното помага и на нъже с проблеми на простатата ...