1 Септември, 2024 12:38 2 677 1

Лунна диета през септември: Кои са подходящите дни за отслабване

  • лунна диета-
  • отслабване-
  • фази на луната-
  • детокс

Първата фаза от лунната диета е на 3 септември, което е и новолунието в знака на зодия Дева.

Лунна диета през септември: Кои са подходящите дни за отслабване - 1
Снимка: Shutterstock

В края на лятото и подготвяйки се да посрещнем есенния сезон, не бива да забравяме за прочистващите организма режими. Лунната диета е един от тях. Още в първите дни на септември поставяме нейното начало. Както знаем, за този диетичен режим се следват фазите на Луната. В рамките на 24 часа от настъпването на съответната фаза, се консумират само вода, фрешове – плодови и зеленчукови, чайове. Напитките не бива да се подслаждат, като млечни напитки и алкохол също не са разрешени.

Първата фаза от лунната диета е на 3 септември, което е и новолунието в знака на зодия Дева.

Какви ползи за здравето има лунната диета?

Най-напред трябва да отбележим, че тя не е подходящ режим за всеки човек. Бременни, кърмещи жени не бива да я следват. Ако страдате от някои заболявания или специфични състояния е важно предварително да се допитате до лекар, съветват от az-jenata.bg.

Лунната диета ни помага да се разделим с част от излишното водно тегло. Помага ни да сме енергични. Следвайки я и преминавайки след всяка фаза към захранващи дни, бихме могли значително да подобрим качеството на ежедневното си меню. Да включим повече полезни храни, да намалим или изключим консумацията на тестени изделия, десерти, газирани напитки и сокове в кутия, солени храни и т. н.

Лунната диета може да доведе до появата на главоболие. Ако не се дължи на дехидратация, обикновено така реагира нашето тяло, когато се чисти от токсини. В случай на усещане на замайване или прилошаване, хапнете по-захарен плод или прекратете диетата.

Ето и фазите на Луната за месец септември за лунната диета:

  • 3.09.2024г. – 04:45 часа – новолуние;
  • 11.09.2024г. – 09:47 часа – първа четвърт;
  • 18.09.2024г. – 05:43 часа – пълнолуние;
  • 24.09.2024г. – 21:38 часа – последна четвърт.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ясемин А.Чатлъ

    0 0 Отговор
    Едно уточнение. По действителния хороскоп, в зодия Дева се влиза от 18.09. до 22.10. Това е най-дълго траещата зодия по дни. Не са равномерно разпределени, както ни се обясняват.