Last news in Fakti

3 Юли, 2014 11:34 4 418 5

VW пуска "Костенурка" кросоувър

  • volkswagen-
  • beetle-
  • dune-
  • кросоувър
Компанията Vokswagen ще пусне на пазара интересен кросоувър, който ще се прави на базата на модела Beetle. Това ще стане в началото на 2016 година, а новата модификация с повишена проходимост ще се предлага в две версии - хечбек и кабриолет.
 
Цените на кросоувърчето Beetle ще стартират от 22 600 евро - сума, която е по-висока с 2 800 евро от стандартната модификация на Beetle. Въртящият момент обаче ще се предава само на предните колела и вариант 4х4 на този етап не се предвижда.
Прототипът на серийната версия се нарича Beetle Dune и беше показан в началото на годината на автомобилното изложение в Детройт. Тази концепция се характеризира с разширена с 29 мм колея и увеличен с 50 мм клиренс. Концепцията беше оборудвана с бензинов мотор с мощност 210 коня и с шестстепенна DSG трансмисия.
 
Още нещо, което намекнаха от компанията е, че с появата на серийна версия на въпросния кросоувър ще се появи и наточен вариант, който ще се превърне в най-бързия Beetle за цялата история на модела. Концепцията Dune ускорява от 0 до 100 км/ч. за 7.3 секунди, а максималната и скорост е 225 км/ч.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Никой

    7 1 Отговор
    Чакаме Дошето да се изкаже и за този "трошлив" продукт на VAG.

    Коментиран от #4

  • 2 Пламен Бакърджиев

    2 0 Отговор
    Защо трябва да е с автоматична трансмисия? За кросоувър е нужна ръчна скоростна кутия.
  • 3 Владислав Димитров

    0 2 Отговор
    Яко бръмбарче !
  • 4 Кобрата

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Никой":

    Остави го ти Дошо СОЦА той е фен на турските коли и за това оплюва немските...сигурно кара Isuzu.
    А относно бийтъла мисля, че изглежда страхотно
  • 5 Монго

    0 0 Отговор
    Да сте виждали костенурка на кокили...
    П.П. В Галапагос, "бъка" от тях